Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAĞDAT CADDESİ BANKA ŞAMPİYONU
BAĞDAT CADDESİ BANKA ŞAMPİYONU
Türkiye’nin en büyük veri tabanı kaynağına sahip şirketi Maptriks’in verilerine göre Bağdat Caddesi 106 banka şubesi ile İstanbul’un en fazla banka şubesine sahip noktası oldu
22 Aralık 2015, 15:42
 
 
Türkiye’nin en büyük veri tabanı kaynağına sahip şirketi Maptriks’in verilerine göre Bağdat Caddesi 106 banka şubesi ile İstanbul’un en fazla banka şubesine sahip ilçesi olurken Türkiye’de yaklaşık her iki banka şubesinden birisi ise Marmara bölgesinde.
 
Türkiye’nin 81 ilinde cadde ve sokaklara kadar nokta bazında tüm coğrafyayı inceleyip sektörlere yönelik detaylı raporlar sunan Maptriks’in verilerinden elde edilen bilgiye göre Türkiye’nin banka şube sayısı dağılımı dikkat çekici sonuçlar ortaya koyuyor.
 
Elde edilen verilere göre Türkiye’deki her dört banka şubesinden biri İstanbul’da bulunuyor. Banka şubesi sayısında yüzde 29’luk oranla ilk sırada yer alan İstanbul’un en yakın takipçisi ise yüzde 10 ile Ankara. Sıralamada İzmir yüzde 7 ile üçüncü, Antalya ve Bursa ise yüzde 4’lük oranlar ile dördüncü ve beşinci sırada yer alıyor.
 
Verilerin ortaya koyduğu diğer bir önemli sonuç ise Türkiye’nin Doğu bölgesindeki banka şube sayısının azlığı oldu. Türkiye’nin en az şube sayısına sahip illeri sırasıyla Bayburt, Kilis, Ardahan, Tunceli ve Iğdır oldu.
 
image
 
Veriler, Marmara Bölgesi’nin yüzde 41’lik oran ile açık ara Türkiye’nin en fazla banka şubesi olan bölgesi olduğunu da gösterdi. Bu ise Türkiye’de yaklaşık her iki şubeden birinin Marmara bölgesinde olduğu anlamına geliyor. Marmara bölgesini sırasıyla yüzde 20 ile İç Anadolu, yüzde 13 ile Akdeniz, yüzde 12 ile Ege, yüzde 7 ile Karadeniz, yüzde 5 ile Doğu Anadolu ve yüzde 2 ile Güneydoğu Anadolu bölgeleri takip ediyor.
 
İstanbul’un en fazla şubesi Bağdat Caddesi’nde
 
Maptriks’in tek bir tuşla detaylı verileri noktasal olarak da ortaya koyan Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) üzerinden elde edilen verilere göre İstanbul’da en fazla şube Bağdat Caddesi’nde yer alırken en fazla şubenin bulduğu ilçe ise Kadıköy oldu.
 
106 banka şubesi ile başı çeken Bağdat Caddesi’ni sırası ile 56 şubenin bulunduğu Alemdağ Caddesi ve 47 şubenin bulunduğu Büyükdere Caddesi takip ediyor.
İstanbul genelinde toplam banka şubesinin en yoğun olduğu ilçe sıralaması ise şu şekilde oldu: Kadıköy (%9), Şişli (%7), Fatih (%7), Beşiktaş (%5) ve Ümraniye (%5).
 
Yine verilerden derlenen bilgiye göre Türkiye’deki banka şubelerinin yüzde 82’si yerli bankalara yüzde 18’si ise yabancı bankalara ait.
 
“Sırf kalabalık diye bir yere mağaza açılmaz” Konuyla ilgili açıklama yapan Maptriks Kurucu CEO’su Fatih Kuralkan, “Batılı büyük şirketlerin yatırım yapacakları alanları belirlerken kullandıkları Coğrafi Bilgi Sistemlerini kendi teknolojilerimiz ile Türk şirketlerin hizmetine sunuyoruz. Bu sistem ile yalnızca şubeler konusunda değil perakende, hızlı tüketim ürünleri, enerji, finans, gayrimenkul, medya ve daha birçok sektör için en ücra alanlara kadar hedef odaklı veriler sunuyoruz.” dedi.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR