Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUSYA DEV İNŞAATÇILARI ÜZECEK
RUSYA DEV  İNŞAATÇILARI ÜZECEK
Yapılan açıklamaya göre, Rusya’da faaliyet gösteren inşaat firmalarının çalışmalarında kısıtlamaya gidilecek.
22 Aralık 2015, 22:26
 
Rusya, Suriye sınırında savaş uçaklarının düşürülmesi ardından Türk inşaat firmalarıyla ilgili yeni bir planlamaya daha gidiyor.

Yapılan açıklamaya göre, Rusya’da faaliyet gösteren inşaat firmalarının çalışmalarında kısıtlamaya gidilecek.

Türkiye’nin Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya’daki Türk yatırımları ve şirketlerine yönelik bir dizi ekonomik tedbir alan Moskova yönetimi, Rusya’da iş yapan inşaat firmalarının çalışmalarını da kısıtlamayı planlıyor.

Rusya Bayındırlık ve Kamu Hizmetleri Bakanı Mihail Men, 2016 yılının başından başlayarak Türk şirketlerinin Rusya’daki inşaat sektöründeki katılımlarını minimize edeceklerini söyledi. Rossiya-24 TV kanalına özel bir röportaj veren Bakan Men, “Her ne olursa olsun Türk şirketlerinin dahil olduğu büyük projeler tamamen ortadan kaldırılmayacak. Elbette bunlar bitirilecek. Ancak önümüzdeki yılın başından itibaren bu şirketlerin yeni projelere girmesini minimize etmek için bazı kararlar alınacak.” açıklamasında bulundu.

Bakan Men, bakanlığın bu kararı Türkiye ve Rusya arasındaki siyasi gerilimden dolayı almak zorunda kaldığını aktardı.image

Rus Bakan’a göre Türk inşaat şirketlerinin Moskova ve nüfusu 1 milyondan fazla olan şehirlerde bulunan büyük projelerdeki payı yüzde 20’den fazla değil. Bakan Men, Türk şirketlerinin yerini ise Rus şirketlerinin alacağını dile getirdi.

Rus TASS ajansı da Rus yönetiminin Türkiye’ye karşı ikinci bir kısıtlayıcı ekonomik tedbir paketi hazırladığını duyurmuştu. Bu listenin ise daha çok hizmet sektöründeki firmaları kapsayacağı belirtilmişti.

Öte yandan Türk inşaat şirketleri, 2018’de Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası öncesinde bazı stat inşaatlarını sürdürüyordu. Rus Spor Bakanı da ihalesi yapılmış veya yapımına başlanmış stat inşaatlarının bitirileceğini kaydetmişti.

CİHAN


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR