Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
LOKASYON KANDIRMACASI
LOKASYON KANDIRMACASI
İstanbul’un gözde yerleşkelerinden olan Göztepe, Levent, Bakırköy, Beyoğlu gibi bölgelerin isimleri konut projeleri isimlerinde sıkça kullanılmaya başladı. Durum öyle bir hal aldı ki, firmalar isim bilgilerinde adres ile öne çıkmak için yarışır hale geldi. Hatta projelerin daha fazla prim yapmasını amaçlayan firmalar çareyi lokasyonu değiştirmekte buldu. Yani konut projeleri isimlerinde yeni trend de lokasyon değiştirme oldu.
4 Şubat 2016, 16:47

 

Konut proje isimlerinde yeni trend: Lokasyon değiştirme!

İstanbul’un gözde yerleşkelerinden olan Göztepe, Levent, Bakırköy, Beyoğlu gibi bölgelerin isimleri konut projeleri isimlerinde sıkça kullanılmaya başladı. Durum öyle bir hal aldı ki, firmalar isim bilgilerinde adres ile öne çıkmak için yarışır hale geldi. Hatta projelerin daha fazla prim yapmasını amaçlayan firmalar çareyi lokasyonu değiştirmekte buldu. Yani konut projeleri isimlerinde yeni trend de lokasyon değiştirme oldu.

Ülkenin en kalabalık, ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan en önemli şehri İstanbul’un bazı semtleri de bu trendden nasibini aldı. Haberyapi.com olarak biz birkaç projeyi mercek altına aldık. İşte o projeler…

Pırlanta Göztepe (Fikirtepe)

Erkan İnşaat tarafından hayata geçirilen Pırlanta Göztepe Evleri aslında Fikirtepe’de inşa ediliyor. Firmanın satış politikasını etkilemek açısından, proje de Fikirtepe’de ama Göztepe’ye de yakın bir konumda olduğu için Pırlanta Göztepe ismi daha uygun görüldü. 20, 22 ve 24 katlı 3 bloktan oluşan Pırlanta Göztepe Evleri kentsel dönüşüm projesi olarak yükseliyor. Proje, 8 bin 774 metrekare arsa alanına, 93 bin 678 metrekare inşaat alanına sahip. 446 konuttan meydana gelen Pırlanta Göztepe’de 1 oda 1 salondan 5 oda 1 salona kadar daireler yer alıyor. Projede konut büyüklükleri ise 66 ile 290 metrekare arasında değişiyor.

Torunlar 5. Levent (Alibeyköy)

Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle İstanbul’daki TEM Alibeyköy kavşağında inşa edilen Torunlar 5. Levent projesi, Alibeyköy’de olmasına rağmen 5. Levent ismi ile anılıyor. Levent’e yakınlığı ile dikkat çeken projede Alibeyköy yerine Levent lokasyon olarak kullanıldı. Proje yaklaşık 4 bin konutluk bir proje olarak yükseliyor. İçinde 50 dönümlük bir korunun da yer alacağı Torunlar 5. Levent projesinde 2 okul ve 2 cami de bulunacak. Projede teslimleein 2017 yılında yapılması planlanıyor.


Ofton Elysium Soul Beyoğlu (Dolapdere)

90 milyon lira yatırım bedeli ile hayata geçirilen Ofton Beyoğlu projesi Dolapdere mevkiinde bulunuyor. Ofton Beyoğlu projesi Dolapdere Hacı Ahmet Mahallesinde butik bir proje olarak inşa ediliyor. Projenin ismi Ofton Elysium Soul Beyoğlu olarak belirlendi. 6 bin 612 metrekare arsa alanı üzerinde yükselen Ofton Elysium Soul Beyoğlu projesinde 221 konut ve 4 ticari birim bulunuyor. 7 katlı 2 bloktan oluşan Ofton Elysium Soul Beyoğlu projesinde teslimlerin 2017 yılında yapılması planlanıyor. Projede 1+0, 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri yer alıyor.

Bakırköy City (Zeytinburnu)

Beyaz İnşaat ve Göktaşlar ortak girişimi ile inşa edilen Bakırköy City projesi Zeytinburnu’nda bulunan Veliefendi Hipodromu’nun tam karşısında yer alıyor. Bakırköy City projesi TMSF’den satın alınan fabrika arsası üzerinde inşa ediliyor. Ortaklık dağılımı ise yüzde 75 Beyaz İnşaat yüzde 25 Göktaşlar’ın arsa üzerinde başka bir hak sahibi bulunmuyor. Proje, Zeytinburnu’nda yer alıyor fakat cadde farkıyla Bakırköy sınırları içinde yer aldığı için Bakırköy ismi tercih edildi. Kentsel dönüşüm projesi olarak yükselen Bakırköy City projesinde 163 konut ve 33 ticari ünite bulunuyor. 10 katlı 5 bloktan oluşan Bakırköy City projesinde 43 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor. Bakırköy City projesinde 2+1 daireler 87 ile 118 metrekare, 3+1 daireler 128 ile 161 metrekare, 4+1 daireler ise 198 ile 217 metrekare arasında değişiklik gösteriyor.

İnistanbul Topkapı (Davutpaşa)

Davutpaşa’da bulunan eski Şişecam Fabrikası arsası üzerinde, Anadolu Şişecam Askeri Fırın Sokak Çıkmazı’nda yer alan İnistanbul Topkapı İş GYO ve Nef ortaklığı ile yükseliyor. Proje İnistanbul Topkapı ismi ile lanse ediliyor. İçinde 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire tiplerinin bulunduğu İnistanbul Topkapı projesi kentsel dönüşüm projesi olarak yükseliyor. İnistanbul Topkapı projesi Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nün hemen karşısında ve Atatürk Havalimanı-Yenikapı metro durağının Dvautpaşa durağının yanında yükseliyor.

Melek GÜNER AKMAN

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR