Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALİ AĞAOĞLU'NA BAKIRKÖY DOPİNGİ
ALİ AĞAOĞLU'NA BAKIRKÖY DOPİNGİ
Ali Ağaoğlu, İstanbul 8. İdare Mahkemesince Aralık 2013'te yürütmesi durdurulan "Bakırköy 46 Projesi" hakkında Yargıtay’ın plan iptal kararını bozmasına ve sektörün son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
10 Şubat 2016, 15:22
 
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Bakırköy 46 Projesi'nde ilahi adalet yerini buldu ve üst mahkeme kararı iptal etti. Şantiyeler yeniden başladı dedi.
 
Ali Ağaoğlu ,Satışlara da başlayacağız. Bakırköy'deki projenin ismi de değişerek Central Park İstanbul oldu" 
 
Ağaoğlu, İstanbul 8. İdare Mahkemesince Aralık 2013'te yürütmesi durdurulan "Bakırköy 46 Projesi" hakkında Yargıtay’ın plan iptal kararını bozmasına ve sektörün son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Proje hakkında yeni detayların da paylaşıldığı toplantıda konuşan Ağaoğlu, sektördeki birçok firmadan daha kurumsal olduklarını, bunu bir adım daha ileri götürerek şirketin gelecek 20-25 yılını planladıklarını söyledi. Ağaoğlu, şirket kadrosunun yeni transferlerle daha da güçlendiğini dile getirerek, "2016 bizim için milat olacak. Çok daha farklı şeylerle daha sık bir araya geleceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
 
1977 yılında kuşak çatışması yaşadığı babasının yanından bir elbise ile ayrıldığını anlatan Ağaoğlu, ancak en büyük sermayesinin girişimciliği olduğunu aktardı. Ağaoğlu, Bakırköy 46'nın yürütmesinin durdurulmasının kendilerine büyük darbe vurduğunu ifade ederek, "Ancak bu maddi açıdan değil. Orada ciddi satış yapmıştık. Böyle bir olayla karşı karşıya kalınca yaptığım ilk iş, daire sattığım insanları orada kahvaltıya davet etmek oldu. Herkesin dairesinin parasını anında, gününde nakit olarak geri ödedik. İnsanların mağdur olmaması için hemen harekete geçtik" diye konuştu. 
 
İlahi adaletin yerini bulduğunu ve üst mahkemenin kararı iptal ettiğini belirten Ağaoğlu, "O proje bölgenin en yeşil, en çevreci ve en güzel projesiydi. İmar olarak da en masum imarı olan projeydi. Üst mahkeme haklılığımızı tescilledi. Şantiyeler durmuştu, yeniden başladı. Satışa yeniden başlayacağız. Bakırköy 46 Projesi'nin ismi de değişerek 'Central Park İstanbul' oldu" ifadelerini kullandı.
 
"Daha iyi konuma gelen projede martta satışlar başlayacak"
Ağaoğlu, bu olayların kendilerini negatif etkilediği kadar proje açısından pozitif gelişmeler de sağladığının altını çizerek, "Bugün proje çok çok daha güzel bir konuma geldi. Central Park projesi hemen karşımızda hayata geçti. Marmaray tam önümüze geldi. Orada tüp geçit projesi başladı. O da tam bizim önümüzden geçiyor. Belki kaybetmiş gibi göründük ama çok daha güzel şeyler kattı. Yaşanan manevi şeylerin telafisi mümkün değil ama proje eskisinden daha iyi noktaya geldi" görüşünü paylaştı. 2013 yılındaki lansman fiyatı ile bugünkü arasında fark olup olmadığına ilişkin bir soruyu ise Ağaoğlu, "Projede imar yönünde bir değişiklik yok.
 
Daha iyisini nasıl yapabiliriz diye mimari açıdan bazı iyileştirmeler yaptık, yapıyoruz. Bölgenin o günü ile bugünü arasında çok büyük fark var. Bugünün koşullarına göre şu anda bir fiyat çalışması yapmadık. Değerlendiriyoruz. Fark olacak, aradan ciddi zaman geçti çünkü" şeklinde cevapladı. Ağaoğlu, ilk projeden konut alanlara öncelik tanıyacaklarını, mart ayında satışlara başlanılacağını, yabancılara satış gerçekleştireceklerini ama blok satışları olmayacağını söyledi. 
 
Central Park İstanbul'un kat planlarının yerleşimi açısından ailelerin oturabileceği en güzel site olduğunu da kaydeden Ağaoğlu, "Bunu net söylüyorum. Bakırköy'ün en güzel özelliklerinden bir tanesi, komşuluk ilişkilerinin en yoğun yaşandığı ilçelerden olması. Biz de o projeyi ona göre yaptık. Komşuluk ilişkilerinin yoğun olabileceği bir proje" bilgisini verdi.
                    image
 
"Maslak 1453'te Haziran'da yaşam başlıyor"
Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun halka arzının düşünüp düşünülmediğine ilişkin soruya karşılık Ağaoğlu, "Halka açılma sürecine daha karar vermedik. 'Olacağız veya olmayacağız' diye bir şey yok. 35 binin üzerinde insana konut sattım ve herkese kazandırdım. Halka da kazandıracağımıza inandığımız an Borsa'ya açılırız" dedi. Ağaoğlu, bu yılda da ekonominin amiral gemisinin inşaat olacağını, yıl içinde farklı hamlelerde bulunacaklarını, sanayi ve yenilenebilir enerji alanlarında yatırımlara devam edeceklerini vurguladı.
Maslak 1453 Projesi'ne ilişkin bir soru üzerine ise Ağaoğlu, şöyle konuştu:
"O proje inşaat sektörü için bir dönüm noktasıdır. Orada bir caddenin boyu 1453 metre. İstiklal Caddesi, Taksim'den Tünel'e kadar 1.300 metre. Projeyi 4 etaba bölmüştük. Birinci ve ikinci etapta beyaz eşyaların montajı dahi bitmiş durumda. Proje özelliğinden dolayı caddeler dahil bütününü bitirmek lazım. 6'ncı ayda teslim ve oturum başlıyor. İtiraf ediyorum, o projeyi tam okuyamamışım. Sadece büyüklüğü değil lego ve puzzle gibi projeydi orası. Dünyada o projenin altına imza atabilecek başka bir inşaat firması olduğunu açıkçası düşünmüyorum."
 
"Bölgemizdeki kaostan yıldız gibi çıkacak Türkiye, yüzde 5'in üzerinde büyüyecek"
Ağaoğlu, inşaat sektörünün tekrar hareketlenmeye başladığına ve lansman etkinliklerinin arttığına ilişkin bir değerlendirme üzerine de sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Türkiye özellikle son 2 yıldır farklı bir süreç yaşadı. 2016 Mart ayından itibaren Türkiye'nin büyümesinin tekrar yüzde 5'lerin üzerine çıkacağını ve sektörün de buna katkı yapacağını düşünüyorum. Bunlar iyi gelişmeler. Demek ki önümüzdeki günlerde daha iyimser bir havanın eseceğinin işareti. Türk ekonomisine her zaman güvendim, güvenmeye de devam edeceğim. Dünyada ve bölgemizde bir kaos var. Türkiye'nin, bunun içinden bir yıldız gibi çıkacağına inanıyorum. Bunu da sadece siyasilerden beklemek değil iş adamları olarak bunun önünü açacak yatırımları yapmamız lazım. Oturup beklemekle bir şey olmaz. Türk girişimcisi de zaten burada kendini belli ediyor. Bizim de bu yıl planladığımız çok güzel başka hamlelerimiz de var."
 
2,5 milyar liralık satış hedefi
Ağaoğlu, bir gazetecinin, "Yabancılara satış konusunda ne gibi adımlarınız var? 2016 itibarıyla yabancıya satış adedi nedir toplam hacim içerisinde" şeklindeki sorusuna karşılık, yabancıya konut satışının kaynak oluşturmak açısından önemli olduğunu söyledi. Sektörde yabancıya satışta lider konumda olduklarını dile getiren Ağaoğlu, bundan sonra da yabancıya satışın devam edeceğini vurguladı. Ağaoğlu, 2016 istatistiklerine ilişkin bir soru üzerine, "Sadece Emlak Konut ile ortak geliştirdiğimiz projelerde satış rakamımız 1 milyar civarındaydı 2015'te, 2016'da bunun çok daha fazla üzerine çıkar. 2016'da 2,5 milyar lira civarında bir satış hedefimiz var" ifadelerini kullandı.
 
Rahvalı: Şirketin 25 Yıllık Projeksiyonunu Hazırlıyoruz
Projenin yanı sıra Ağaoğlu Şirketler Grubu’ndaki kurumsal yapılanmaya değinen Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı, “Grubun 25 yıllık projeksiyonunu hazırlıyoruz. İnşaat sektörünün yanı sıra farklı sektörlerde de atacağımız adımların da planlamasını gerçekleştiriyoruz. Yönetim Kurulu, İcra Kurulu ve Denetleme Kurulu oluşturduk. Gelecek kuşaklar için Aile Anayasası üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz Türkiye’nin en kurumsal firması olmak” dedi.
 
"Sektör, konut talebini karşılamaya yetişemiyor"
2015 yılında 1 milyon 150 bin adet konut satıldığını, bu satışların 535 bin adedinin birinci el satış olduğunu paylaşan Hasan Rahvalı, “Dünyanın birçok ülkesinden iyi durumdayız. Piyasayı iyi görüyoruz. Demografik yapımız bugünkü şekliyle sürdüğü sürece her yıl 700 bin konut ihtiyacı doğuyor” diyerek sektörün talebe yetişemediğini paylaştı.
 
Dr. Halisdemir: Gayrımenkul Dışındaki Sektörlere de Yöneleceğiz
Önümüzdeki 5 ve 15 yılı kapsayan planlamaların yapıldığını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Dr. Önder Halisdemir, “Ağaoğlu Şirketler Grubu emlak sektöründeki sorumluluğunun farkındadır. Gayrimenkuldeki liderliğimizi korurken sahip olduğumuz sürükleyici, lider ve yenilikçi karakterini muhafaza edip bu özellikleri farklı sektörlerdeki faaliyetlerimize de yaymayı hedefliyoruz” dedi. Yeni yapılanma çerçevesinde bu farklılığında gözetildiğini paylaşan Dr. Halisdemir, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun şu an Türkiye’nin en kaliteli kadrolarından birine sahip olduğunu altını çizdi.
 
"İşleri çeşitlendireceğiz"
Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Önder Halisdemir, şirketin gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürüp işlerin çeşitlendirilmesini amaçladıklarını belirterek, "Ağaoğlu Grubu sektörde sürükleyici ve mihenk taşıdır. Hem sürükleyici hem lider hem yenilikçi karakterini muhafaza ederek çeşitli alanlarda, gayrimenkulün yeni dallarında da faaliyet göstereceğiz" dedi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı da "Önümüzdeki 25 yılın planını yaptık. Türkiye'nin en kurumsal şirketi olma iddiamız var" değerlendirmesinde bulundu.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR