Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜN YENİ CAZİBE NOKTASI
GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜN YENİ CAZİBE NOKTASI
Gayrimenkul sektörü 20 yıl önce Basın Ekspres yolunmu keşfetmiş yatırımlar büyük alımlar yapılmıştı fakat bu patlama  yıllar yılı gerçekleşmemişti .
7 Haziran 2016, 11:25

 

Gayrimenkul sektörü 20 yıl önce Basın Ekspres yolunmu keşfetmiş yatırımlar büyük alımlar yapılmıştı fakat bu patlama  yıllar yılı gerçekleşmemişti .

Şehir plancıları 1990 da bölgenin turizm ve medya açısından değerlendirileceğini öngörünce, altyapı buna göre inşa edildi. Ancak 2004 yılından sonra bölgede yeni bir hareketlilik başladı.

image

Atatürk Havaalanı ile E5 ve TEM’i birbirine bağlayan Basın Ekspres Yolu’nda 1994 yılında başlayan yatırımlar son yıllarda tekrar hız kazandı. Maslak vari bir gelişim hızı gözlenmekte. Bölge hem inşaat şirketlerinin hem de yatırımcının favorisi olmuş durumda.

FABRİKA VE DEPOLAR HIZLA OTEL VE RESIANCE OLUYOR

1990 lı yılların başlarından  itibaren sanayicilerin üretim tesisleri ile küçük ölçekli işletmelerin atölyelerinin yer aldığı İstanbul Basın Ekspres – İkitelli hattında artık markalı konut ve ofis projelerin birbiri ardına  yükseldiği bir cazibe merkezine dönüştü.

Geçmiş yıllarda bölgede arsa satın alanlar  şimdi yatırımlarının karşılığını misli misli alma döneminde. Artık Basın Ekspres yolunun çevresindeki tüm bölgeler, Güneşli  ,İkitelli Başakşehir girişi de dahil hızlı gelişmenin  bir büyük parçası haline geldi.

image

“Prestij + Hizmet Alanı” imarına sahip Güneşli’de son yıllarda büyük inşaat firmalarının farklı segmentlerde ürettikleri nitelikli konut ve residence projeleriyle bölge mimarisi yeniden şekilleniyor.

Basın Ekspres Yolu ile Mahmutbey Köprüsü arasında kalan bölümün Merkezi İş Alanı (MİA) olarak ilan edilmesiyle birlikte, bölgede ticari yatırımlar da artarak çok katlı modern plazalar, ofis blokları yükselmeye başlamış ve bölge "yeni bir '' Maslak - Büyükdere caddesi '' hattı olarak anılmaya başladı.

image

Bölgede Torunlar,Yıldız Holding,Fer Yapı’, Ağaoğlu,Özyazıcı,İhlas, Sur Yapı’ Nurol GYO’ Keleş İnşaat , TOYA İnşaat ,Balance Gayrimenkul ,AB Group gibi 30’a yakın firma bölgede AVM Lüks konut & ofis ile otel projeleri üretmekle meşgul.

Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Yeşilköy Atatürk Havalimanı’nın hemen karşısında yükselen projenin arazisini 2005 yılında İstanbul Yem Sanayi’nden 60 milyon dolara satın aldıklarını açıklamıştı.

12 duraktan  oluşan Ataköy İkitelli Metro hattı geliyor 

ATAKÖY-İKİTELLİ METRO HATTI DURAKLARI
 
- Ataköy İstasyonu
- Yenibosna İstasyonu 
- Çobançeşme İstasyonu 
- Kuyumcukent İstasyonu 
- Doğu Sanayi İstasyonu
- Mimar Sinan İstasyonu 
- Evren Mahallesi Güneşli İstasyonu
- Halkalı Cad. 212 AVM İstasyonu 
- Mehmet Akif İstasyonu 
- Bahariye İstasyonu 
- Masko İstasyonu 

- İkitelli Güney Sanayi İstasyonu

 
  Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR