Güzel ülkemiz için yazıyoruz - EV HAYALİNDE DEĞİŞEN DEĞERLER Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-2/30234/ev-hayalinde-degisen-degerler

 

EV HAYALİNDE DEĞİŞEN DEĞERLER
EV HAYALİNDE DEĞİŞEN DEĞERLER
Emlakjet.com'un düzenlediği “hayalinizdeki ev” anketinin sonuçlarına göre Türk insanı “Merkezi bir yerde, 3 oda, 120 metrekare, kum beji renginde, geniş mutfaklı, Kadıköy'de, işine ya da okuluna yakın, deniz manzaralı” bir ev hayal ediyor.
23 Mart 2017, 14:20
 
 
Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet.com, “hayallerdeki ev”i araştırdı.
 
1.000 Emlakjet.com ziyaretçisi tarafından yanıtlanan “hayalinizdeki ev” anketinin sonuçları, pembe panjur mitine bir son veriyor. 
 
“Sen o evi hayal et, gerisi Emlakjet!” sloganı ile 2006 yılından bu yana satılık veya kiralık dairelere en pratik şekilde ulaşma imkanı sunan Emlakjet.com, siteyi ziyaret eden 1.000 kişiye hayalindeki evi sordu.
 
Emlakjet.com'un düzenlediği “hayalinizdeki ev” anketinin sonuçlarına göre Türk insanı “Merkezi bir yerde, 3 oda, 120 metrekare, kum beji renginde, geniş mutfaklı, Kadıköy'de, işine ya da okuluna yakın, deniz manzaralı” bir ev hayal ediyor.
 
Anketi yanıtlayanların yüzde 47'si “senin hayalindeki ev nasıl bir yer?” sorusuna “merkezi bir yerde” diye yanıt verirken, yüzde 22'si “odaları büyük olsun”, yüzde 18'i “manzaralı”, yüzde 13'ü ise “bahçeli veya teraslı” diyor. 
 
image
 
Hayallerdeki evin büyüklüğü yüzde 44 ile 120 metrekare olarak ön plana çıkarken, yüzde 31'i 150 metrekarelik bir ev istiyor. Yüzde 16 “bize 100 metrekare yeter” derken, yüzde 9 ise “keşke kocaman olsa” diyor. Oda sayısı konusunda yüzde 54'le çoğunluk 3 odalı bir ev hayal ederken, yüzde 27 2 odada kalıyor, yüzde 13 evinde tam 5 oda istiyor, yüzde 6 ise 7 odalı kocaman bir ev hayal ediyor.
 
Hayallerdeki evin rengi, meşhur pembe panjurlar yerine yüzde 58 ile “kum beji” olarak belirtilirken, yüzde 22 ile turkuaz ve yüzde 18 ile fıstık yeşili dikkat çekiyor, yüzde 2 ise kahverengiyi tercih ediyor. Hayalindeki evde olmazsa olmaz ünite sorusuna yüzde 43 “geniş mutfak” derken, yüzde 27 balkon, yüzde 18 bahçe, yüzde 12 ise teras sevdalısı.
Hayalinizdeki ev İstanbul'da olsa nerede olurdu sorusuna yüzde 42 Kadıköy derken, Beşiktaş yüzde 29 ile ikinci, Üsküdar yüzde 18 ile üçüncü, Sarıyer ise yüzde 11 ile dördüncü sıraya oturuyor.
 
image
 
Hayalinizdeki ev nereye yakın olsun sorusunu yüzde 52 “işime/okuluma yakın olsun” diye yanıtlarken, yüzde 18 sahile, yüzde 19 çarşıya ya da alışveriş merkezine yakın, yüzde 11 ise toplu taşımaya yakın olmak istiyor. Çoğunluğun hayalindeki ev elbette yüzde 56 ile deniz manzaralı olarak belirtiliyor. Yüzde 19 orman manzarasına, yüzde 18 şehir manzarasına ve yüzde 7 ise mutlaka boğaz manzarasına sahip olmak istediğini belirtiyor.
 
Şeffaf Gazete