Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GENELKURMAY'DAN EMLAK SEKTÖRÜNE DOPİNG
GENELKURMAY'DAN EMLAK SEKTÖRÜNE DOPİNG
Genel Kurmay Başkanlığı’nın belirtmiş olduğu illerde yabancı uyruklu vatandaşların taşınmaz edinmelerine ilişkin işlemlerin askeri makamlara verdiği izin bazı illerde kaldırıldı
9 Ağustos 2017, 23:13
 
 
Genel Kurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanlığı tarafından imzalanan mutabakat kapsamındaki tespit çalışmaları çerçevesinde Genel Kurmay Başkanlığı’nın belirtmiş olduğu illerde yabancı uyruklu vatandaşların taşınmaz edinmelerine ilişkin işlemlerin askeri makamlara verdiği izin bazı illerde kaldırıldı
 
Bu iller arasında yer alan Aydın'da kararı değerlendiren Didim Ticaret Odası Meclisi üyesi Deniz Demir, yabancıların gayrimenkul satışlarında alınan özel güvenlik izninin kaldırılmasını bekledikleri müjde olarak değerlendirdi.
 
Didim’li Emlakçıların yıllardır yaşadığı ve yabancılara yönelik gayri menkul satışlarında gerekli olan askeri izin belgesi şartı kaldırıldı.
 
Yabancı uyruklu vatandaşlara satış yapılırken alınan özel güvenlik izninin emlak ve inşaatçılar açısından büyük sorun olduğunu belirten Demir “Genel Kurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanlığı tarafından imzalanan mutabakat kapsamındaki tespit çalışmaları çerçevesinde Genel Kurmay Başkanlığı’nın belirtmiş olduğu illerde yabancı uyruklu vatandaşların taşınmaz edinmelerine ilişkin işlemlerin askeri makamlara sorulmaksızın gerçekleştirilmesinin uygun olacağını bildirmesiyle çözüme kavuştu” dedi.
 
image
 
Düzenlemenin geç yapılmasından dert yanan Demir “Çünkü geçen süre içinde birçok mağduriyet ve yabancı satışlarda gözle görülür bir azalma yaşandı. Tapu işlemlerinin izinlerin geç verilmesinden ve yazışmalardan dolayı çok uzun sürmesi birçok yabancı uyruklu vatandaşı mağdur etti ve bu sıkıntılar ilçemize olan talebi ciddi manada düşürdü. 2565 Sayılı Kanun kapsamında sorgulama yapılmayacak iller Aydın (Dilek Yarımadası hariç), Aksaray, Adıyaman, Çankırı, Çorum, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sinop, Uşak ve Yozgat. Yabancı satışların artması Didim’in her anlamda kalkınmasına hizmet edecektir. Bu nedenle biz emlakçıların da bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine olan güvenim sonsuz” ifadelerine yer verdi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR