Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ KURAL ! Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-2/34556/kentsel-donusumde-yeni--kural-

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ KURAL !
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ  KURAL !
Kentsel Dönüşümde ilk kez 3. kişilerin alım yapacağına ve hisse ortaklığı kuracağına dikkat çeken bakanlık yetkilisi "Kentsel dönüşüm yapılan yapılarda biz öncelikle maliklerin kendi arasında süreci tamamlamasını tercih ederiz. Ancak bu her zaman mümkün olmuyor. 3'te 2 anlaştı, 3'te 1 karara katılmıyor.
12 Temmuz 2019, 17:11
 
Kentsel dönüşümde yenilik...
 
 Riskli bir yapıda hak sahiplerinin 3’te 2’si dönüşüme evet derse, 3’te 1’in payı satılıyor. Geçmişte Hazine’nin alımına açık olan bu hisseler artık 3’üncü kişilere de satılacak.
 
Yapılan düzenlemeye göre malikler arasında bu hisseleri alan çıkmazsa dışarıdan bir yatırımcıya satılabilecek. Satışlar ihaleyle yapılıp gelir hisse sahibine verilecek. Bu satışla kilitlenen dönüşüm projelerinin tamamlanması hedefleniyor.
 
image
 
Eski yönetmeliğe göre 'riskli alan' ya da 'riskli yapıda' anlaşmayanın hissesini diğer malikler almazsa Hazine'nin alması gerekiyordu. Bundan sonra Hazine sadece riskli alanda devreye girecek, riskli yapıda ise alıcı olmayacak. Karara katılmayanların hissesi için ilk yapılacak ihaleye sadece o yapıdaki hak sahipleri katılabilecek. Eğer alan olmazsa bu defa yapılacak ihaleye dışarıdan yatırımcılar katılacak. Satış yapılana kadar ihale tekrar edilecek.