Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AVCILAR İÇİN TÜM KURUMLAR BİRLEŞMELİ
AVCILAR İÇİN TÜM KURUMLAR BİRLEŞMELİ
İstanbul’da meydana gelen son depremin ardından gözler bir kez daha riskli konutlara çevrildi. 1999 depreminde büyük hasar görev Avcılar’da son depremle birlikte yine birçok binada hasar meydana geldi.Belediye Başkanı Turan Hançerli 1999 depremi sonrası unutulan Avcılar için açık çağrı yaptı.
30 Eylül 2019, 20:11

 

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, 5.8 şiddetindeki Silivri depremi ardından ilçede bir cami minaresinin yıkıldığını, bunun dışında yıkılan veya çöken bina bulunmadığını, 270 konut için yapılan ihbarların tek tek değerlendirildiğini belirterek, sadece üç binanın mühürlendiğini söyledi.

image

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, beklenen İstanbul depremi ve Avcılar’daki hazırlıklara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
 
İstanbul’da meydana gelen depremin konuşulduğu programda, uyarılarda bulunan Hançerli “Vakit kaybetmeden yapılarımızı depreme hazırlamak zorundayız. Tüm diğer meseleri bir tarafa bırakıp güvenli konut seferberliği başlatmalıyız.” dedi.
 
İstanbul’da meydana gelen son depremin ardından gözler bir kez daha riskli konutlara çevrildi. 1999 depreminde büyük hasar görev Avcılar’da son depremle birlikte yine birçok binada hasar meydana geldi.
 
image
 
İstanbul’da deprem gerçeği ve Avcılar’daki hazırlıklara ilişkin konuşan Başkan Turan Hançerli, kamuoyunun ilgisini depremde hasar gören konutlara yoğunlaştırması gerektiğini vurguladı. “Depremin ne zaman ve ne büyüklükte olacağıyla ilgilenmek yerine, vakit kaybetmeden yapılarımızı depreme hazırlamak zorundayız.” diyen Hançerli, bunun için 2 aşamalı bir çalışma yürütülmesi gerektiğini söyledi.
 
image
 
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, vakit kaybeden harekete geçerek depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.
 
“1999 yılında bilim adamlarını ve deprem bilimcileri dinlemeye başlamıştık. Yıl 2019 oldu ama aradan geçen 20 yılda görülüyor ki bilim insanları ve bilimin gerçekleri dinlenmemiş. Vakit kaybetmeden konutlarımızı depreme dayanıklı hale getirmeli ve olası bir afet durumuyla nasıl baş edeceğimizi konuşmamız gerekiyor.”
 
Avcılar’da demirleri çürüyen, deniz kumu kullanılması sebebiyle kolonları çürüyen binaların olduğunu ifade eden Hançerli, şu ifadeleri kullandı:
 
“Korozyon nedeniyle demirleri çürümüş ve deniz kumu nedeniyle kolonlar elle bile ufalabiliyor. Bu kötü yapı stoğunun hepimiz farkındayız. Bunu değiştirmekle ilgili hükümlülüğümüz var.” dedi.
 
Deprem meselesinin diğer tüm meselelerden ayrı değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Hançerli, güvenli konut seferberliği ilan etti.
 
“Artık güvenli konut seferberliğini başlatmak gerekiyor. Diğer tüm meseleleri bir kenara bırakıp, güvenli konutlara erişmenin yolunu bulmamız lazım. Bunun için aşabileceğimiz engeller var ve bunları da aşmamız gerekiyor. Bu seferberliği devlet, vatandaş, belediye ve tüm bileşenlerle birlikte başlatmamız lazım.”

Şeffaf Gazete.com

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR