Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KİRACILAR İLE AVM YÖNETİMİ NE YAPACAK ?
KİRACILAR İLE AVM YÖNETİMİ NE YAPACAK ?
AVM ve perakendeciler arasında oluşan kira sorunlarının önüne geçilmesi için gözler Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a çevrildi. BMD ve AYD üyeleriyle görüşen Albayrak'ın kira tartışmalarına son vermek için atacağı adımlar heyecanla bekleniyor.
25 Mayıs 2020, 19:14
 
 
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle kepenk kapatan AVM’lerin hepsi 1 Haziran tarihinden bu yana müşterilerini kabul etmeye başlayacak. Lüks mağazalar da kapılarını hizmete açıyor.
 
Ancak yabancı turistlerin yatırım yapmamaları ve ülkeye girememeleri mağazaların cirolarını düşürecek. Önümüzdeki ay markaların kira ödeyip ödeyemeyecekleri de açıklanacak. 
 
AVM ve perakendeciler arasında oluşan sorunların çözülmesi amacıyla gözler Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a döndü. 
 
Hangi adımlar atılacak?
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve Alışveriş Yatırımcıları Derneği (AYD) üyeleriyle görüşmeler gerçekleştiren Albayrak’ın kira tartışmalarına son vermek için atacağı adımlar merak ediliyor.
 
Perakendeci firmaların “3 ay kira alınmasın” ve “Cirolara göre kira ücreti belirlensin” teklifleri AVM yönetimleri tarafından kabul edilmemişti. Bu gelişmeler sonucunda firmalar, AVM’leri terk etti ve caddelerde yer aramaya başladı. Albayrak’ın getireceği öneri ve açıklayacağı planla kira tartışmaların son bulacağı düşünülüyor.
 
image
Ciro kayıpları düşecek
Koronavirüs neticesinde mağazaların ciroları eksi yüzde 80 seviyelerine düştü. Ağustos ayında bu oranın eksi yüzde 20’ye düşeceği, 2021’de ise yeniden yükseleceği düşünülüyor. Ekonomi yönetiminin alacağı ilave tedbirlerle markaların toparlanmaları ve büyümeleri de hızlanacak.
 
Seferler bekleniyor
Açıması planlanan AVM’lerde dar gelirlilerin alışveriş yaptıkları mağazalar bayram arefesinde revaçta iken orta ve üst gelirliler ile ve Arap turistlere seslenen mağazalar ise havayolu şirketlerinin dış hat uçuşlarını bekliyor.
 
Koronavirüs nedeniyle turist akışının bıçak gibi kesilmesi pek çok markayı zora soktu ve umutlar haziran ayının ikinci yarısına kaldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR