Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE AVM ÇÖPLÜĞÜ MÜ OLACAK ?
TÜRKİYE AVM ÇÖPLÜĞÜ MÜ OLACAK ?
Türkiye'nin bir dönem en popüler yatırımları olarak AVM'ler özellikle pandemi süreci ile büyük kriz yaşıyor. Ülkenin her yanından kelepir avm haberleri gelirken ,Geçtiğimiz dönemde satışa çıkarılan, Kocaeli'de bir dönemin en popüler AVM'lerinden olan Real ile Carrefour'a müşteri çıkmadı.
26 Eylül 2020, 20:26
 
İzmit’in göbeğinde yıllardır boş duran ve bu sebeple sahibinden'de satışa çıkarılan Carrefour AVM ve Real AVM'ye müşteri çıkmadı.
 
Geçtiğimiz dönemde satışa çıkarılan, Kocaeli'de bir dönemin en popüler AVM'lerinden olan Real ile Carrefour'a müşteri çıkmadı. 
 
SATIŞA ÇIKMIŞTI 
 
Kocaeli  Real AVM arsası, rant iddialarıyla gündeme gelmiş ve geçtiğimiz yıl oldukça gündemde konuşulmuştu. bir hayli gündem olmuştu. 
 
İzmit’in ilk alışveriş merkezlerinden olan Carrefour, ise 2017'de kepenk indirmişti. 2000'de Kocaelililere hizmete açılan Carrefour’un satılacağı konuşuluyordu. Merkezi İş Alanı içerisinde bulunan 10 kata kadar inşaat izni gibi daha pek çok imkanı bulunan CarrefourSA arazisiyle beraber satışa sunulmuştu.
 
image
 
AVM'LER VAKIFBANK'A KALDI  
Araziyi daha önce Not Gayrimenkul şirketi almıştı. Haldız ailesinin ortak olduğu şirket daha önce de Real AVM’nin arazisini almış, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde söz konusu araziye 2.5 kat kâr getirecek imar değişikliği yapılması konuşulmuştu. Söz konusu değişiklik meclis toplantısında ertelenirken AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da bu değişikliğe tepki göstermişti. Daha sonra Haldızlar, her iki arsadan da vazgeçmiş, Carrefour ve Real AVM Vakıfbank’ın olmuştu. Vakıfbank, şimdi bu iki AVM’yi de satıyor. Banka, Real Alışveriş Merkezi'ni 250 Milyon TL'ye, Carrefour'u ise 280 Milyon TL'ye satışa çıkardı. 
 
MÜŞTERİ ÇIKMADI 
2 AVM'yi de satışa çıkaran Vakıfbank, müşteri bulamadı. Halihazırda alıcısı bulunmayan AVM'lerin gelecek dönemde ne şekilde kullanılacağı ise henüz belli değil.  

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR