Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEPREM SARSINTISINDAN DÜŞEREK ÖLDÜ !
DEPREM SARSINTISINDAN DÜŞEREK  ÖLDÜ !
İzmir’de meydana gelen tüm ülkeyi üzen 6,9 büyüklüğündeki depremde Bayraklı’da inşa edilen 151 metre yüksekliğindeki Biva Tower adlı gökdelen inşaatında çalışan Melih Dağbaşı adlı inşaat işçisinin deprem anında sallantıdan düşerek hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
31 Ekim 2020, 12:10
 
İzmir’de meydana gelen tüm ülkeyi üzen 6,9 büyüklüğündeki depremde Bayraklı’da inşa edilen 151 metre yüksekliğindeki gökdelen inşaatının 18.katında çalışan Balıkesir doğumlu Melih Dağbaşı adlı inşaat işçinin deprem anındaki  sallantıdan düşerek hayatını kaybettiği ortaya çıktı.image
 
İzmir’in Bayraklı ilçesi Mansuroğlu Mahallesi, 286. Sokak ile İslam Kerimov Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan Biva Tower projesinin inşaatı da dün gerçekleşen depremden etkilendi.
 
Deprem sırasında Bayraklı’da inşa edilen 151 metre yüksekliğindeki Biva Tower gökdeleninde çalışan Melih Dağbaşı'nın düşmesinde ihmal iddiası.
 
151 metre yüksekliğindeki Biva Tower’ın 18. katından yere çakılan inşaat işçisi Melih Dağbaşı hakkındaki açıklamalar düşen işçiyi adeta suçlar cinsten.
Bu kadar yüksek noktada çalışan işçinin emniyet kemerini çözüp atladı iddiası,akıllara çalışma güvenliği ihmalini getiriyor.
 
image
 
Şirket sahibi Vahap Yılmaz basına konu hakkında açıklama yaptı.
 
İnşaattan kopan çelik parçaları araçların üzerine düştü. Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binası olarak lanse edilen Biva Tower projesinin çevresi güvenlik nedeniyle yaya ve araç trafiğine kapatıldı.
 
Deprem esnasında binanın son katındaki asansör kulesi çelikleri montajı yapıldığını belirten Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz, “Şiddetli depremde montajı tamamlanmamış bir parça ve onu tutan ek parça şantiye sahasının önüne kendi aracımızın üzerine düştü. Olay ile ilgili incelemeler gerekli kurum ve kuruluşlarca yapılmakta” dedi.
 
image
 
Vahap Yılmaz inşaatta çalışan Melih Dağbaşı'nın deprem sırasında hayatını kaybetmesini ise şu şekilde anlattı:
 
“Deprem sırasında binanın kuzey aksında yukarıda yapılan montajla hiçbir alakası olmayan başka bir iş yapan alt taşeronumuz Gülermak A.Ş.'nin iki çalışanı Melih Dağbaşı ile ekip arkadaşı kule vinçle bağlantılı sepette yaklaşık 18. Katta çalışmaktaydılar '' diyerek aldığı duyumları aktarmaya şöyle devam etti.
 
'' Olay anına tanıklık eden çalışanın ifadesine göre, deprem olduğu sırada çalışma yerleri olan sepette deprem olduğunu panikle idrak edemeyip kule vincin devrildiği düşünmüşler, emniyet kemerlerini ve sepetin emniyetlerini açıp binanın kirişlerine atlamaya çalışmışlardır. Bunun sonucunda kardeşimiz atladığı yerde kirişlere tutunamamış ve hayatını kaybetmiştir,dedi.
 
İnşaatın bazı çekimlerinde yapının tepe noktasında çalışan personelin iş güvenliksiz bir şekilde görüldüğü kareler olayın ihmal yanını sorgulatacak gibi gösteriyor.
 
image
 
Başta vefat eden çalışma arkadaşımız Melih Dağbaşı'ya ve İzmir'de depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza şifalar dileriz.” diyerek konuya dair açıklama yaptı.
 
Biva Mimarlık’ın  projesi Biva Tower, 151 metre yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binası olma iddiası ile dikkat çekerken, İzmir’in yeni simgelerinden olmaya adaydı.
 
Biva Tower, 2 bin 522 metrekare arazi üzerinde yükseliyor. İlk 2 katı ticari alan, 4 katı otopark ve 2 katı da sosyal tesis olacak kulede 25 rezidans katı bulunacaktı.
 
image
 
Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz proje lansmanı yapılan gökdelen maketi ile .
 
İnşaatı devam binanın depremden dolayı bir hasar alıp,almadığı konusuna değinmeyen Vahap Yılmaz ,inşaat çalışmalarına ara verilip-verimeyeceği konusunda açıklama yapmadı.
 
Şeffaf Gazete
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR