Güzel ülkemiz için yazıyoruz - İZMİR'E DEPREM KONUTLARI YAPILIYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-2/36522/izmire-deprem-konutlari-yapiliyor

 

İZMİR'E DEPREM KONUTLARI YAPILIYOR
İZMİR'E DEPREM KONUTLARI YAPILIYOR
İzmir deprem konutlarının yeri belli oldu! İzmir depremzedeleri için tesliminin 1 yıl içinde yapılması planlanan deprem konutlarının arazisi belirlendi.
6 Kasım 2020, 13:26
 
 
İzmir deprem konutlarının yeri belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir deprem konutları için arazinin belirlendiğini açıkladı. Zemin artı 5 kat olarak planlanan İzmir deprem konutlarının bir yıl içinde depremzedelere teslim edilmesi planlanıyor. 
 
İzmir deprem konutlarının yeri Bayraklı'daki İzmir Şehir Hastanesi'nin yanındaki arazi olarak belirlendi.
 
Rezerv alan olarak belirlenen İzmir Şehir Hastanesi'nin yanındaki 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda ilk etapta 3 bin konut inşaası planlanıyor. 
 
Bakan Murat Kurum, İzmir'deki basın toplantısında deprem konutlarıyla ilgili bilgi verdi:
"İzmir birinci derece deprem bölgesi, yeni yapacağımız konutlar zemin artı 5'i geçmeyecek. Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız en geç bir ay içerisinde konutların inşasına başlayıp, bir yıl içerisinde de sağlam konutlarımızı inşallah vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız" 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de şu ana kadar 22 bin binada, 141 bin bağımsız bölümün hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, ağır hasarlı, acil ve yıkık bina sayısının 180 olduğunu bildirdi.
 
"İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm sürecini başlatmış durumdayız. Bu çerçevede yerinde yapacağımız projeler var. 17 bina enkazında ve etrafında riskli gördüğümüz, ağır hasarlı gördüğümüz binalarda yerinde uygulamalar yapacağız. İzmir birinci derece deprem bölgesi, yeni yapacağımız konutlar zemin artı 5'i geçmeyecek. Bölge mimarisine uygun bir şekilde, standartları yüksek, inşallah kaliteli, sağlam, güvenli konutları hızlı bir şekilde yapma sürecine girdik. Tabii burada vatandaşlarımızın üstüne de önemli bir sorumluluk düşüyor.
 
Bakan Murat Kurum, İzmir deprem konutları için belirlenen rezerv alanda yapılacak çalışmalara ilişkin şunları söyledi: 
 
"Rezerv alan, İzmir Şehir Hastanemizin hemen yanında yer alan 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alan. Bu alanda ilk etapta 3 bin konut planlıyoruz, zemin artı 4 katı, 5 katı geçmeyecek şekliyle bir projelendirme yaptık. İçinde millet bahçeleri ile yürüyüş yolları, camisi, okulu, aile sağlık merkezi, hizmet alanları ile hakikaten örnek bir şehircilik anlayışıyla bu projelendirme çalışmasını yapıyoruz. Hem yerinde hem rezerv alanda konutlarımızı üreterek, hızlı bir şekilde depremde hasar gören vatandaşlarımızın sıcak yuvalarının inşasını gerçekleştiriyor olacağız. Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız en geç bir ay içerisinde konutların inşasına başlayıp, bir yıl içerisinde de sağlam konutlarımızı inşallah vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız."
 
İZMİR GÖKDELENLERE VEDA MI EDECEK
 
İzmir'de bina yüksekliklerine ilişkin Büyükşehir Belediyesi ile bir ekip oluşturduklarına da işaret eden Kurum, "Burada yüksek yapı yapılmaması noktasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bakanlığımıza ekipler birlikte bir çalışma gerçekleştirilecek ve bu çalışma çerçevesinde de 1. derece deprem bölgesi olan İzmir'imizde, bina yükseklikleri ve yoğunluklarına ilişkin de çalışmayı yapıp yine vatandaşlarımızla paylaşıyor olacağız." değerlendirmesini yaptı.