Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ALİ KOÇ'UN LOS ANGELES MALİKHANESİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-2/36605/ali-kocun-los-angeles-malikhanesi

 

ALİ KOÇ'UN LOS ANGELES MALİKHANESİ
ALİ KOÇ'UN LOS ANGELES MALİKHANESİ
Fenerbahçe başkanı Ali Koç'un Los Angeles Bird Streets‘te 14,5 milyon dolarlık bir malikane satın aldığı evin fotoğrafları ABD basınında yayınlandı.Muhteşem manzaralı ultra lüks malikhane şehrin en iyi manzarasına sahip.
18 Kasım 2020, 11:27
 
Fenerbahçe kulübü başkanı ve Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan işadamı Ali Koç’un Los Angeles’ta ultra lüks bir malikane satın aldığı ABD basınında yer aldı.
 
image
 
Los Angeles’ın ünlü Bird Caddesi’nde yer alan ve Hollywood’un popüler bölgelerinden Sunset Strip’i tepeden gören bu lüks malikane için Koç’un pazarlık yaptığını yazan Variety, 19 milyon dolarlık fiyattan yaklaşık 5 milyon dolarlık indirim yapıldığını aktardı.
 
image
 
Başkan Ali Koç'un 14.5 milyon dolarlık ödemeyi nakit yaptığı iddia edildi.
 
Variety’nin iddiasına göre Ali Koç, lüks malikâne için 14.5 milyon dolar ödedi. ABD basını Koç’un bu malikâne için ödemeyi nakit olarak yaptığını yazdı.Lüks malikânenin Los Angeles manzarasının yanı sıra Pasifik Okyanusu ve Catalina Adası manzarasının da olduğu bilgisi geçildi.
 
image
 
Lüks malikânede birçok lüks teknolojik sistemin ve otomasyon mekanizmasının olduğu belirtilirken, evin yapıldığı arazinin ise ABD’nin meşhur girişimcilerinden birine ait olduğu belirtildi.image
 
Malikhanenin ABD'de farklı sektörlerde birçok işletmenin sahibi olan ve 2019 yılında yaşamını yitiren girişimci Harry Morton’ın arazisi üzerinde yapıldığı belirtildi. 1981 yılında dünyaya gelen Morton, Pink Taco lokantalar zincirini kurduktan sonra The Viper Room isimli bir işletme ile zengin olmuş fakat 2019 yılında yaşamını yitirmişti.
 
image
 
Evin içerisinde bir spor salonu ve bir sinema salonu bulunduğu açıklanırken, avluda da bir bahçenin olduğu kaydedildi.
 
Variety Ali Koç için '' Türkiye'nin en varlıklı ailesinin bireyi ve dünyaca tanınan Türk spor kulübü başkanı ''  olarak yazdı.
 
image
 
Variety, “İş insanı Ali Koç ve eşi Nevbahar Koç gayrimenkulün fiyatını gördü ve 14.5 milyon dolara satın aldı. İndirimli fiyatın tamamını nakit olarak ödediler. Bu, çiftin kolayca yapabileceği bir şeydi. Forbes, Koç’un net varlığının 1 milyar doların üzerinde olduğunu yazarken akrabalarıyla birlikte kolektif varlıklarının 8 milyar dolara ulaştığını belirtiyor. Bu da onları Türkiye’nin en varlıklı ailesi haline getiriyor” yorumunu yaptı.
 
image
 
Bu özel yapının özellikleri göz kamaştırıyor.
 
Çok katlı binada 836 metrekarelik bir yaşam alanı bulunduğu kaydedilirken yer altı garajında da en az 6 araçlık bir alan bulunduğu belirtiliyor. Cadde tarafında özel kilitli ve kameralarla izlenen bir giriş kapısı olduğu belirtilirken ön kapıdan önce bir yapay şelale tasarlandığı aktarılıyor.
 
image
 
Salonda bir şömine bulunduğu belirtilirken evin içerisinde ayrı bir bar yer alıyor. Bar içerisinde iki adet mini buzdolabı, şarap rafı ve bulaşık makinesi bulunuyor. Mutfağın bazı noktalarında da özel bir tasarımcı tarafından geliştirilen paslanmaz çelik kullanıldığı belirtilirken zeminden-tavana kayan cam kapılar sayesinde manzaranın evin her yerinden görüldüğü vurgulanıyor.
 
image
 
Eve gelen ziyaretçiler için de 4 adet misafir yatak odası bulunurken bunların her birinde banyo olduğu da aktarıldı. Yatak odalarından birinin master süitten biraz daha küçük olduğu ve şehir manzaralı bir balkonu olduğu belirtiliyor.
 
image
 
Evin dışında havuz alanı olduğu aktarılırken havuzun boyutları ile ilgili bir bilgi verilmedi. Fakat havuzun etrafında dinlenme ve spa alanlarının da bulunduğu belirtiliyor.
 
Şeffaf Gazete