Güzel ülkemiz için yazıyoruz - MUHTEŞEM YALIYA SABANCI İLGİSİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-2/37007/muhtesem-yaliya-sabanci-ilgisi

 

MUHTEŞEM YALIYA SABANCI İLGİSİ
MUHTEŞEM YALIYA SABANCI İLGİSİ
Boğaz’da en çok yalıya sahip olan Sabancı Ailesin bu zor ulaşılır ilgisine muhteşem bir yalı daha eklenecek gibi.Sabancı Ailesi’nden Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’in Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı’nı almak istediği iddia edildi.
11 Şubat 2021, 22:27
 
 
Ünal Aysal'ın borçları nedeni ile Akbank tarafından icra yolu ile satın alınan Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı için Suzan Sabancı Dinçer'in talip olduğu iddia edildi.
 
Söz konusu yalı satışı gerçekleşirse Suzan Sabancı'nın Boğaz bölgesinde yer alan 3. yalısı olurken Sabancı ailesi üyelerine ait ise 18. yalı olarak kayıtlara geçecek.
 
Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı sancılı satış dönemi ile magazin basınının gündemini uzun süre meşgul etmiş, Ünal Aysal uzun süre çıkan haberleri yalanlasa da sonunda otelin icradan satışına engel olamamıştı. Organizasyonların ve davetlerin vazgeçilmez mekanı olarak bilinen Hotel Les Ottamans adı ile Ahu Aysal tarafından işletilen Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı Akbank tarafından icra yolu ile satın alınmıştı.
 
 image
 
SABANCI AİLESİNİN YALI İLGİSİ DEVAM EDİYOR! 
 
Ahu Aysal tarafından Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı bir dönem Galatasaray spor kulubünde başkanlık koltuğunda da oturan eski eşi Ünal Aysal’ın işlerinin kötü gitmesi nedeni ile kredi borcuna karşılık ipotek gösterilmişti. Ünal Aysal’ın Akbank’a olan 430 milyon liralık kredi borcunu ödeyememesi üzerine Akbank tarafından el konulan yalı icradan satışa çıkarılmış ve 440 milyon liralık bedel ile Akbank’a geçmişti. 
 
Boğaz bölgesinde 2 yalısı olan Suzan Sabancı Dinçer Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı için talip oldu.
 
Suzan Sabancı Dinçer Boğaz bölgesinde bulunan ilk yalısını TMSF tarafından el konulan Erol Aksoy’un sahibi olduğu Tahsin Bey Yalısı için ödemiş olduğu 22  milyon 245 bin lira ödeyerek satın almıştı. Ardından Uzan ailesine ait olan Sarıyer bölgesinin en değerli yalılarından biri olarak gösterilen Ahmet Afif Paşa Yalısı 2011 yılında yine TMSF üzerinden satışa çıkarılmış, Suzan Sabancı Dinçer bu yalı için de 58 milyon lira ödeme yaparak satın alma işlemini gerçekleştirmişti. 
 
Sabancı Holding bünyesinde bulunan Akbank tarafından 440 milyon liraya satın alınan yalının Suzan Sabancı Dinçer tarafından kaç liraya satın alınacağı merak edilirken söz konusu yalı satışı gerçekleştiği takdirde Sabancı ailesi Boğaz’da ki 18. yalısını satın almış olacak.
      image
 
AKBANK TARAFINDAN KONU HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI
 
“4 Şubat 2021 tarihinde sitenizde yer alan haberde konusu geçen ve uzun zaman Les Ottomans Otel olarak işletilen Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı kredi alacağına mahsuben icra satışından bankamız tarafından satın alınmıştır. Ancak icra satışı ile ilgili ihalenin fesih süreci devam ettiğinden satış henüz kesinleşmemiştir.
 
Konu tamamen Akbank ile kredi borçlusu arasındadır.
 
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Suzan  Sabancı Dinçer‘in konuyla ilgili hiçbir kişisel ilgi ve alakası bulunmamaktadır. Bu nedenle söz konusu haber hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.”
 
Yapılan açıklama ile Akbank,  Les Ottomans Otel olarak işletilen Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı hakkındaki satış iddialarına yönelik açıklama getirmiş oldu. 
 
Şefaf Gazete