Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TOGO KULELERİ DAVASI SONUÇLANDI
TOGO KULELERİ DAVASI SONUÇLANDI
CHP eski milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün tarafından yaptırılan TOGO kuleleriyle ilgili Danıştay son kararını verdi. 20 bin metrekarelik inşaat alanına 120 bin metrekarelik inşaat yapılan proje mahkeme, Belediye Meclisi’nin aldığı inşaat yoğunluğunun azaltılması kararına uyulmasını istedi.
12 Şubat 2021, 20:22
 
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP eski milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’ü karşı karşıya getiren TOGO Kuleleri davasında mahkeme kararı açıklandı.
 
Togo ikiz kuleleriyle ilgili tartışmalar 2016 yılında başladı. İkiz kulelerle ilgili imar planı değişikliği, Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde onaylandı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  ikiz kulelerin inşasına ilişkin imar planı değişikliğine karşı “kamu yararına aykırı olduğu” gerekçesiyle dava açtı. Mahkeme söz konusu değişikliği kamu yararına aykırı buldu.
image
 
TOGO KULELERİ PROJESİ DAVASI NEDİR?
 
Toplam 20 bin metrekarelik alan üzerine 120 bin metrekarelik inşaat yapıldığı iddiası ile mahkemelik olan TOGO Kuleleri projesinde Danıştay tarafından son karar açıklandı. TOGO İkiz Kuleleri inşaat projesi için 2016 yılında çalışmalar başlamış, imar planı değişikliği Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmıştı.
 
Onay verilmesi üzerine Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi itiraz etmiş ve kamu yararına aykırılık olduğu gerekçesi ile dava açmıştı. 31 Mart tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş 16 Aralık 2019 tarihinde inşaatı mühürleme kararı aldırmıştı. Olayın ardından Sinan Aygün, Yavaş ve ekibini mahkeme kararını bir üst mahkemeye taşıma karşılığında kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediklerini iddia etmişti.
 
TOGO KULELERİ YIKILACAK MI, SON DURUM NE?
 
Danıştay tarafından verilen bugün açıklanan son kararda inşaat yoğunluğunun azaltılması kararına uyulması istendi. Karar hakkında Sözcü Gazetesine açıklama yapan Sinan Aygün kararın henüz kendilerine tebliğ edilmediğini belirterek “İnşaatı yaparken belediye defalarca denetim yaptı. Biz de devletin verdiğine uygun olarak inşaatımızı yaptık.
 
27 katlı iki kule yaptık. Mansur Bey binaların değerinin 500 milyon dolar olduğunu söyledi. Kendisi 500 milyon değil 100 milyon dolar versin binayı belediyeye bırakayım. Ayrıca beş ayrı bilirkişiye tespit yaptırdım 840 trilyon lira değer biçildi. Tazminat davası açtığımda bunun daha fazlasını alırım” dedi.
 
Kararın açıklanmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Başkan Yavaş “Yalan, iftira ve harama karşı mücadelemiz karşılığını buldu. Mahkeme, Togo Kuleleri’yle ilgili kararını verdi, biz haklı çıktık. İftira, diz çökecekti, yine çöktü. Hak yerini bulacaktı, yine buldu. Doğru duvar yıkılmazdı, yine yıkılmadı. Ankara’mız için hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR