Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEV ARAZİ NEDEN UCUZA SATILDI ?
DEV ARAZİ NEDEN UCUZA SATILDI ?
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, iflas eden Uzel Traktör fabrikasının İstanbul Bayrampaşa'daki emsalsiz arazinin Vera Varlık Yönetim AŞ.adlı şirkete değerinin çok altında satılmasını iddia ederek buna ilişkin soru önergesi hazırladı.
16 Şubat 2021, 12:35
 
 
İflas eden bir fabrikanın bulunduğu arazinin bir inşaat şirketine satılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...
 
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, iflas eden bir fabrikanın bulunduğu arazinin bir inşaat şirketine satılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan, sorusunun Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlandırılmasını istedi.
 
İYİ Parti'li Lütfü Türkkan, ''Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandınmasını arz ederim'' diye konuştu.
 
Türkkan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''İstanbul Edirnekapı'da yer alan ve 2013 yılı sonunda iflas kararı verilen Uzel Makine Fabrikası'nın bulunduğu araziye yeni bir inşaat yapılacağı basında çıkan haberlerde iddia edilmiş, 2019 yılında değeri 2.300.000.000 TL olmasına rağmen bu arazinin 223.700.000 TL bedel ile Vera Varlık A.Ş.'ye ihale edildiği belirtilmiştir. Ancak daha sonra bu satışa Uzel Makine A.Ş.tarafından itiraz edilse de şirket, Bölge Mahkemesi'ne gönderilen dosyadan süreç karar aşamasındayken feragat etmiştir. 25 Eylül 2020 tarihinde Bölge Mahkemesi'ne giden dosyanın sonucu gelmeden Vera Varlık A.Ş.'nin tasfiye etme gerekçesiyle sahte belgeler ile arazi içinde yer alan traktörleri, bazı malzemeleri TIR'lara yükleyerek fabrikanın içini boşaltmaya çalıştığı işçiler tarafından ifade edilmekte, buna ait birtakım görüntüler de yer almaktadır. Fabrika arsasına rezidans, AVM yapılması yönünde pazarlıklar yapıldığı da iddialar arasında yer almaktadır.''
 
     image
 
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1-Uzel Makine Fabrikası’nın bulunduğu arazinin değeri 2.300.000.000 TL olmasına rağmen 223.700.000 TL bedel ile Vera Varlık Yönetim A.Ş.'ye ihale edildiği doğru mudur, bu ihale nasıl yapılmıştır, arazi neden değerinin altında bir bedele ihale edilmiştir? 
2-Vera Varlık A.Ş.'nin Bölge Mahkemesi'ne giden dosyanın sonucu gelmeden tasfiye etme gerekçesiyle sahte belgeler ile arazi içinde yer alan traktörleri, bazı malzemeleri TIR'lara yükleyerek fabrikanın içini boşaltmaya çalışması hukuka uygun bir durum mudur? 
 
image
 
İflas ettikten sonra bin 755 alacaklıya 750 milyon lira borcu bulunan Uzel Makine Traktör fabrikası, yağmacıların meskeni haline gelmiş,40 milyonluk demirbaşın çalındığını iddia eden alacaklı işçiler, fabrikada nöbet tutmaya başlamışdı. Alacaklı işçiler, yağmalanmadan sorumlu tutukları iflas dairesi müdürü ile iflas idaresi memurları hakkında savcılığa şikayette bulunmuştu.
Süreçte 200 civarında hırsızlık olayının gerçekleştiğini belirten işçiler, bir çok hırsızlık olayına ise kendilerinin müdahale etmek durumunda kaldıklarını söylemiş,fabrikanın 40 milyonluk demirbaşının bu şekilde yok olduğu iddia etmişlerdi.
 
image
 
Gündüzleri fabrika önünde toplanarak, hırsızlığa karşı nöbet tutan 971 işçi, bu durumun ortaya çıkmasında sorumlu gördükleri iflas dairesi müdürü, iflas idaresi memurları ve gerekli önlemi almadıklarını iddia ettikleri polisler hakkında savcılığa şikayette bulunmuş, Çağlayan’daki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ellişerli gruplar halinde giden işçiler, şikayet dilekçelerini ayrı ayrı savcılığa sunmuş ve basında birçok kez yer almasına rağmen fabrikanın yağmalanmasını durduramamışlardı.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR