Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KANAL İSTANBUL'DA İMZA FRENİ !
KANAL İSTANBUL'DA İMZA FRENİ !
Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan tapu sürecinin, bürokratlar imza atmadığı için kilitlendiği iddia ediliyor.
9 Aralık 2021, 13:25
 
 
Yıllardır tartışmaların odağında olan Kanal İstanbul projesinin, 2011 yılında bir seçim vaadi olarak gündeme gelmesinin üzerinden 10 yıl geçti.
 
Yapım ihalesi hala gerçekleştirilmeyen imar planı süreci de tamamlanamayan proje, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2019 yerel seçimlerini kazanmasının ardından tekrar gündem oldu.
 
İmamoğlu, Kanal İstanbul’a karşı hukuki mücadele başlatarak İBB’nin daha önce imza attığı projeye ilişkin protokolden de çekildi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da son dönemde yaptığı açıklamalarda Kanal İstanbul Projesi’nin yapılmayacağını belirterek müteahhitleri, kredi verecek bankaları, projenin altına imza bürokratları sık sık uyardı.
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de uluslararası hukuktaki “tiksindirici borç” kavramına atıf yaparak projeye dahil olmak isteyenlere iktidara geldiklerinde bu borç için hiçbir ödeme yapmayacakları mesajını iletmişti.
image
 
Tapu Süreci Kilitlendi
Kulislerde, bu açıklamaların bürokratlar üzerinde etkili olduğu ve şu an Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kanalın çevresine kurulacak Yenişehir için başlattığı tapu süreciyle ilgili işlemlere bürokratların imza atmadığı, çalışmaların kilitlendiği konuşuluyor.
 
Görevden Almalar Başlayacak İddiası
Kasım ayında bakanlık tarafından imar çalışmalarının 3 ay içinde tamamlanacağı yönünde kamuoyuna yapılan açıklamaların süreci tıkayan bürokratlara uyarı niteliği taşıdığı da kulislerden gelen bilgiler arasında.
 
Bu nedenle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Emlak Konut’un bürokrat kadrolarında büyük bir değişim yaşanacağı, görevden almaların başlayacağı iddia ediliyor.
 
İnşaatlar Başlayamadı
TOKİ, imar uygulamalarının tamamlanmasını beklemeden ekim ve kasım aylarında Yenişehir kapsamında Arnavutköy’de inşa edilecek toplam 2 bin 431 konut için etaplar 6 ayrı ihale düzenlemişti. TOKİ’nin tapular çıkmadan ihaleye çıkması nedeniyle yer teslimi yapılamadığından inşaatların başlayamadığı da öne sürülüyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR