Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAKIRKÖY'DE TRAFO ALANINA RESTORAN MI ?
BAKIRKÖY'DE TRAFO ALANINA RESTORAN MI ?
Bakırköy Capacity AVM yanında bulunan işlek noktada Bedaş kullanımındaki trafo alanına lokanta yapma isteği tartışma yarattı.Kamu arazisinde lokanta yapılmak istendiği ortaya çıkınca bölge sakinleri çalışmaların durdurulmasını ve kaçak yapının yıkılmasını talep ediyorlar.
20 Eylül 2022, 12:46
 
 
İstanbul'un en popüler ilçelerinden olan Bakırköy'ün göbeği olan Ataköy 1. Kısım’da yer alan 498,3 metrekarelik arsa üzerinde trafo binası ve bu binanın lojman olarak kullanılan kısımına göz dikildi.
 
Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu, Ataköy sakinlerinden gelen çok sayıda bilgilendirme, uyarı, tespit ve şikâyet üzerine Bedaş'ın hukuksuz olarak imarı olmayan kamu alanınına gayriyasal olarak restorant için kiralandığı gerekçesiyle Bakırköy Belediyesi’ne 9 Ağustos 2021 tarihinde başvurdu.
 
Dilekçede lojman olarak kullanılan kısmın yıkılarak tamamının çelik kolonlarla çevrildiği belirtildi ve “Trafo binası ve tüm çevresinde, inşaatı haklı kılacak herhangi bir ruhsat, tabela ve benzeri herhangi bir izin/proje mevcut değildir” denildi.
 
Bakırköy Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından derneğe verilen yanıtta, söz konusu taşınmazın mülkiyetinin Boğaziçi Elektrik Dağıtım A. Ş.’ye BEDAŞ ait olduğu, arazinin BEDAŞ tarafından kira kontratı yapılarak bir şirkete kiralandığı ve şirketin 11 Şubat 2021 tarihinde “lokanta” işyeri açma ve çalışma ruhsatı alabilmek için müracaat ettiği, iş ve işlemleri devam ettiğini söylüyor.
 
image
 
Söz konusu parsel plansız sahada kalmakta olup, üzerinden trafo binası bulunan kamu alanıdır.
Yasal izinleri yok ise parselde yürütülen izinsiz faaliyetin imar mevzuatına aykırı olması nedeniyle ivedilikle durdurulması için gerekli işlemlerin yapılması talep edilmiştir.
Aynı parselin bulunduğu yere ilişkin imar planı mahkeme kararı ile iptal edilmiş olup, parsel plansız sahada kalmaktadır.
Bir imar planı bulunmadığı için yapı ruhsatı düzenlenmesi mümkün olmayan inşai faaliyet imar mevzuatına aykırı olup ivedilikle durdurulması gerekmektedir.image
 
YEŞİL BRANDALARLA ÇEVRİLMİŞ
Arazi tapu kadastro kayıtlarında hala trafo binası olarak görünüyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR