Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'' YARISI BİZDEN KAMPANYASI NEDİR ? ''
'' YARISI BİZDEN KAMPANYASI NEDİR ? ''
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 26 Nisan'da başlayacak 'Yarısı Bizden Kampanyası'na ücretsiz başvurulabileceğini belirtti. Bakan Kurum sözlerinin devamında, "0,79 oranla 1 milyon 250 bin liraya kadar kredi de istiyorsa kullanabilir yani tercih ediyorsa onu da yapabilir" dedi
25 Nisan 2023, 20:20
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı yayında açıklamalarda bulundu.
 
85 milyon vatandaşa verdikleri vaatleri gerçekleştireceklerini ifade eden Kurum, "Yatırımcı güven ister, istikrar ister. Siz 7 kişiyle ülke yöneteceğim diye talip oluyorsunuz, ülkenin geleceğine dair bir projeniz yok, hedefiniz yok. Yedi kişi bırakın ülke yönetmeyi, bakkalı idare edemezsiniz." değerlendirmesinde bulundu.
 
A Haber’de açıklamalarda bulunan Kurum, İstanbul'da sahada gördükleri en önemli sorunların başında deprem, kentsel dönüşüm ve ulaşım probleminin geldiğini belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası"na dikkat çeken Bakan Kurum sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:
 
"2+1 KONUTLARIMIZ İÇİN 5 BİN 625 LİRALIK ÖDEMELERLE VATANDAŞLARIMIZ EV SAHİBİ OLACAK"
 
"Yarısı bizden' ne demek? Şimdi biz 100 metrekare 2+1'in maliyetine baktığımızda 1,5 milyon lira maliyet görüyoruz şu anki şartlarda. Yine 3+1, 120 metrekare... Bunun maliyeti de yaklaşık 1 milyon 800 bin lira. Ve diyoruz ki bu 1,5 milyon liralık maliyetin yarısını devletimiz karşılıyor. 750 bin lirasını da vatandaşımız aynı TOKİ'yle yaptığımız sosyal konutlarda olduğu gibi, memur maaş artışına endeksli bir şekildeki gibi, o artışları da hiçbir zaman yansıtmadık, vatandaşımıza 10 yılda memur maaş artış kat sayısına endeksli bir şekilde ödeme imkânı getiriyoruz. Yüzde 10'unu peşin ödüyor. Kalan taksitlere baktığımızda kaç lira biliyor musunuz? Hemen söyleyeceğim. 2+1 konutlarımız için 5 bin 625 liradan başlayan taksitle vatandaşımız ev sahibi olacak. Bu inşaatları da TOKİ yapacak."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR