Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEV ASKERİ ARAZİ İMARA AÇILIYOR
DEV ASKERİ ARAZİ İMARA AÇILIYOR
İstanbul Başakşehir’deki 12.4 milyon metrekarelik askeri alan; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi için rezerv yapı alanı ilan edilerek imara açıldı. Eski kışla arazisine 6 milyon metrekarelik konut inşaatı yapılacak
30 Nisan 2023, 13:42
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Başakşehir'de Mahmutbey ve İkitelli mahallelerinde bulunan Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Öztürk Kışlası arazisini imara açtı. 12 milyon 491 bin 873 metrekarelik askeri alan, “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamında bakanlık tarafından 10 Nisan 2023 tarihinde rezerv yapı yani yeni konut alanı ilan edildi.
 
Bu karar doğrultusunda İstanbul'un anayasası kabul edilen 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı delinerek dev arazinin “askeri alan” fonksiyonu, “Kentsel Gelişme Alanı” ve “Kentsel- Bölgesel Yeşil ve Spor Alanı” olarak değiştirildi. Plan açıklama raporunda “İstanbul'da hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşmenin olumsuz etkilerinin en aza indirgenmesi, amacıyla; çevresi ile güçlü bir ilişki kurma potansiyeli yüksek olan planlama alanında sağlıklı, insan odaklı yerleşimlerin üretilmesi hedeflenmiştir” denildi.image
 
143 BİN KİŞİ YAŞAYACAK
Çevre Düzeni Planı'nda yapılan değişiklik doğrultusunda alt ölçekli planlar da değiştirildi. 5 milyon 236 bin metrekarelik alan “gelişme konut alanı” olarak ayrıldı. Bu bölüme, 1.20 emsal ile 6 milyon 283 bin metrekare inşaat yapılacak. Binaların yüksekliği 7 kat olarak belirlendi. 246 bin metrekare “konut ticaret”, 703 bin metrekare “ticaret”, 32 bin metrekare akaryakıt istasyonları için ayrıldı.
 
Planlama alanının toplam 5 milyon 482 bin metrekarelik bölümünde 6 milyon 579 bin metrekare inşaat olacak. Park, millet bahçesi, rekreasyon alanı için 3.7 milyon metrekare ayrıldı. Okul, belediye hizmet alanı, spor alanı, hastane, cami, yol fonksiyonlarının dahil olduğu donatı alanlarına 6.2 milyon metrekare ayrıldı. Planlama alanı içerisinde yaklaşık 143 bin 574 kişinin yaşaması planlanıyor.
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR