Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNGİLTERE'DEKİ GAYRİMENKULE İLGİ ARTTI
İNGİLTERE'DEKİ GAYRİMENKULE İLGİ ARTTI
Özellikle Türkiye’deki son dönemdeki ekonomik krizden dolayı, insanların İngiltere‘de yatırım yapmak istediklerini belirten Aşkın, Türkiye’de de ev fiyatlarının yüksekliği nedeniyle İngiltere’de yatırım yapmanın cazip hale geldiğini söyledi.
19 Mayıs 2023, 14:28
 
Londra’da faaliyet gösteren Silvine Law Hukuk Bürosu’nun kurucu ortağı Avukat Ozan Aşkın, İngiltere’de yatırım yapmak isteyen şirketlerin ve kişilerin karşılaşabileceği hukuki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.image
 
Şirketler hukuku, alacak verecek davaları, borç davaları ve göçmenlik hukuku alanlarında uzmanlaşan Silvine Law hukuk bürosunun kurucu ortağı olan Avukat Aşkın, Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya’dan İngiltere’de yatırım yapmak isteyen şirketlerin işlerini genellikle proje bazlı hukuki danışmanlık şeklinde yaptıklarını, bunun yanı sıra İngiltere’de kendi adlarına yatırım yapmak isteyenlerin de hukuki desteğe ihtiyaç duyduğunu dile getiriyor.
         image
 İngiltere’de nakitle emlak alımında ilk soru paranın kaynağıdır !
Özellikle Türkiye’deki son dönemdeki ekonomik krizden dolayı, insanların İngiltere‘de yatırım yapmak istediklerini belirten Aşkın, Türkiye’de de ev fiyatlarının yüksekliği nedeniyle İngiltere’de yatırım yapmanın cazip hale geldiğini söyledi.  
 
Aşkın, İngiltere’deki yatırımların hukuki boyutuna ilişkin olarak da, şirketlerin İngiltere’de yasal bir varlık olarak kaydedilmeleri, çalışma izinleri, sözleşmeler, işçi haklarına riayet edilmesi, vergi ve ticari ilişkiler gibi konuların önemli olduğunu vurguladı. Bu konuların her birinin ayrı ayrı ele alınması gerektiğini belirten Aşkın, İngiltere’deki hukuk sistemine aşina olan ve Türk kültürünü de iyi bilen bir avukat olarak kendilerini şanslı hissettiklerini söyledi.image
 
Aşkın, İngiltere’deki ev alım satım işlemlerinde dikkat edilmesi gereken konuların olduğunu da sözlerine ekledi.İngiltere’nin konut stokunun eski olması sebebiyle alım satım işlemlerinde biraz daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti  İngiltere’de ev alırken, araştırmaların yapılması gerektiğini ve tapu işlemlerinin direkt kişiler arasında değil, avukatlar aracılığıyla yapıldığını ifade etti.
image
İngiltere’de paranın kaynağını araştırma konusu gerçekten ciddi bir konudur
“İngiltere’de nakit olarak bir gayrimenkul almak isteyenler için önemli bir konu, paranın kaynağıdır. İlk sorulardan biri, paranın kaynağı ile ilgili olacaktır ve bu parayı nereden bulduğunuzla ilgili sorular sorulacaktır. Eğer çalışarak kazandıysanız, banka çıktılarınızı göstermeniz gerekecektir. Türkiye’de başka bir gayrimenkul satıp İngiltere’de ev almak istiyorsanız, satış belgelerini göstermeniz gerekecektir. Şirketiniz varsa ve şirketten kar payı aldıysanız, şirketinizin o yıllar içinde gerçekten bu kadar kar yaptığını, bu kârın sonucunda size bu kar payında ödeme yaptığını belgeleriyle beraber göstermeniz gerekecektir, gayrimenkul almak isteyen kişilerin, belgeleriyle beraber açıklamalarıyla beraber bu parayı nereden kazandıklarını, nasıl kazandıklarını göstermeleri gerekiyor. image
 
Aşkın, İngiltere dışında hali hazırda var olan şirketlerin bir şubesinin İngiltere’de açılması, yeni bir şirketin İngiltere’de açılması veya İngiltere’de yatırım yapmak isteyen şirketler ve kişiler için hukuki danışmanlık hizmeti sunduklarını belirtti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR