Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
REHİNE OPERASYONU KANLI BİTTİ
REHİNE OPERASYONU KANLI BİTTİ
Avustralya'nın Sidney kentindeki rehine krizinde polis, silahlı kişinin rehineleri tuttuğu kafeye operasyon düzenledi. Operasyonda rehineci terörist dahil 3 kişinin öldüğü, üç kişinin 7 kişinin yaralandığı bildirildi.
16 Aralık 2014, 09:12

 

Avustralya'nın Sidney kentindeki rehine krizinde polis, silahlı kişinin rehineleri tuttuğu kafeye operasyon düzenledi. Operasyonda rehineci terörist dahil 3 kişinin öldüğü, üç kişinin 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Avustralya'nın Sidney kentindeki rehine krizinde polis, silahlı kişinin rehineleri tuttuğu kafeye operasyon düzenledi.

Ağır silahlarla donatılmış polis ekiplerinin kafeye baskın düzenlediği sırada olay yerinden büyük bir patlama sesi duyuldu. Yaklaşık 16 saattir olay yerinde bekleyen gazeteciler bazı rehinelerin kaçtığı, bazılarının ise sağlık görevlileri tarafından yaralı olarak kafeden çıkarıldığı dakikaları anbean görüntüledi.

Avustralya polisi  saldırganın vurulduğunu duyurdu.

Öte yandan operasyon sırasında iki rehinenin kişinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin de ağır şekilde yaralandığı bilgisi açıklandı. Yaralıların durumunun kritik olduğu ifade edirken ,İranlı sığınmacı olduğu bildirilen terörist ööldüüldü.

Kafedekileri rehin alan silahlı kişinin kimliği TSİ 16.00 sularında belli olmuştu. Reuters, daha önce cinsel saldırı suçundan hüküm giymiş olan Man Haron Monis isimli kişinin, İranlı bir mülteci olduğunu bildirdi. Kendini şeyh olarak tanımlayan 49 yaşındaki Monis, yurt dışında ölen Avustralyalı askerlerin ailelerine gönderdiği nefret mektuplarıyla tanınıyor. Yaklaşık 16 saat süren rehine krizi sırasında, daha önce beş kişi kafeden kaçmayı başarmıştı.

NEFRET MEKTUPLARIYLA TANINIYOR

Silahlı kişinin kimliği TSİ 16.00 sularında belli oldu. Reuters, daha önce cinsel saldırı suçundan hüküm giymiş olan Man Haron Monis isimli kişinin, İranlı bir mülteci olduğunu bildirdi. Kendini şeyh olarak tanımlayan 49 yaşındaki Monis, yurt dışında ölen Avustralyalı askerlerin ailelerine gönderdiği nefret mektuplarıyla tanınıyor.

Dünyadan tepkiler Rehine olayına çeşitli ülkelerden destek mesajları geldi.

Kanada Başbakanı Stephen Harper, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Kanadalıların düşünceleri ve duaları Avustralyalı arkadaşlarımızla beraberdir'' ifadesini kullanırken, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ''Sidney’deki olay rahatsız edici, insanlık dışı ve talihsizlik. Herkesin güvenliği için dua ediyorum'' dedi.

ABD Dışişleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki ise yaptığı yazılı açıklamada, Sidney kentinde bir kafede bulunanların şüphelilerce rehine alınmasını yakından izlediklerini belirterek yaşanan olayın vahim ve çok üzücü , olduğunu kaydetti. Psaki, kentteki Amerikan vatandaşlarının dikkatli olmayı sürdürmesini istedi.

Avustralya Müftüsü İbrahim Ebu Muhammed ve Avustralya Ulusal İmam Konseyi de rehine kriziyle ilgili yazılı açıklama yaparak, olayı kınadı. Açıklamada, rehin alma olayının İslam’da yeri olmadığı belirtti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR