Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ESAD HALEP OPERASYONUNA HAZIRLANIYOR
ESAD HALEP OPERASYONUNA HAZIRLANIYOR
Şam rejiminin, Halep'in kuzeydoğusunda kısmen kuşatma altında tuttuğu muhaliflere baskıyı arttırdığı bildirildi. Dört kilometrelik bölümü de kontrol altına alarak kuşatmayı tamamlamayı hedefleyen rejim, Hizbullah ve İran'ın da desteğiyle Türkiye'ye giden tedarik yolunu ele geçirdi.
18 Şubat 2015, 10:38

 

Suriyeli muhaliflerin devrimin başkenti yapmayı planladığı ama düşüremediği Halep’te rejimin yürüttüğü kuşatma hareketinde çember daralıyor. 

Hürriyet’ten Fehim Taştekin’in haberine göre, bir süre önce muhalif güçleri kentin kuzeydoğusunda kuşatan ve Türkiye tarafına kaçışı teşvik için Leyramon ve Handerat arasındaki 4 km’lik mesafeyi açık bırakan Suriye ordusu son günlerde baskıyı arttırdı. Nusra Cephesi ve İslami Cephe’nin ağırlıklı olarak bulunduğu bölgede Başköy ve Seyfat köylerini ele geçiren ordu güçleri, saldırılarını bir tarafta Kfar Hamra ve Hayan, diğer tarafta Hardatnin ve Ratyan üzerinde yoğunlaştırdı. 

TEDARİK KANALLARINI TAMAMEN KESMEK ZOR

Bu gelişmeler sayesinde rejim güçleri, muhaliflerin kontrolündeki bölgeyi Tel Rıfat ve Azez üzerinden Türkiye’ye bağlayan tedarik yolu kapandı. Ancak alternatif yolların bulunması nedeniyle tedarik kanallarını tamamen kesmek mevcut koşullarda zor. Öncüpınar Sınır Kapısı’dan Halep’e giden yol devre dışı kalsa da muhalifler Reyhanlı’ya giden yolu kullanabiliyor. Muhalif çizgideki Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ordunun son Halep operasyonlarında 65 muhalifin öldüğünü açıkladı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR