Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SURİYE ORDUSUNA KATILABİLİRİZ
SURİYE ORDUSUNA KATILABİLİRİZ
Londra merkezli Al-Hayat gazetesine konuşan Müslim, PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin, belli şartlar oluşursa Suriye ordusuna katılabileceğini belirtti.
27 Temmuz 2015, 14:47

 

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik hava operasyonları sürerken, terör örgütünün Suriye kolu PYD'den ilginç bir çıkış geldi.

İddiaya göre, PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, YPG'nin, Türkiye'nin mesafeli durduğu Esad yönetiminin ordusuna katılabileceğinin sinyalini verdi.

Rudaw'ın haberine göre, Londra merkezli Al-Hayat gazetesine konuşan Müslim, PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin, belli şartlar oluşursa Suriye ordusuna katılabileceğini belirtti.

Müslim, “Suriye ordusu yeni bir anlayış ve yeni şartlar doğrultusunda bölgeye dönmek istiyorsa, neden olmasın? O zaman YPG, Suriye ordusunun bir parçası haline gelir. Ancak ordunun dönüşünün Baas mantığı ve istihbaratıyla olması asla kabul edilemez. Eski döneme dönmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

PYD lideri, "demokratik ve federal bir Suriye için mücadele ettiklerini" sözlerine ekledi.

Müslim'in ayrıca, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Suriye rejimiyle ilişkiler hakkındaki görüşleri için ise, “O, ilişkilerin iki tarafın da çıkarına olduğunu biliyordu” dediği öne sürüldü.

REJİMLE SURİYELİ KÜRTLER ARASINDAKİ İLİŞKİ
Suriye'de Kürtler on yıllar boyunca Baas yönetimi tarafından baskı altında tutuldu. 2004 yılında Kamışlı'daki bir futbol maçı sonrası yaşanan olaylarda onlarca Kürt'ün öldürülmesi, ardından da birçok Kürt'ün tutuklanması ve işkence görmesi, gerginliğin had safhaya ulaştığı dönemler olarak hafızalara kazındı.

Suriye'de 2011'deki isyanlardan sonra Esad rejimi, bir reform girişimiyle yıllardır nüfus kaydı olmayan Kürtlerin bir bölümüne kimlik verdi. Ancak Kürtlerin önemli bir bölümü tarafından bu, son derece yetersiz ve Kürtler'in Esad'a cephe almaması için atılan bir adım olarak yorumlandı.

Ülke içinde muhaliflere karşı birçok cephede savaşan Esad rejimi, 2012 yazından bu yana Kürtlerle ve PYD'yle çatışmaktan kaçınıyor. Hatta dönem dönem Suriye ordusu ve YPG güçleri belli cephelerde IŞİD'e karşı eş zamanlı saldırılar düzenleyerek, 'ortak düşman'ı yıpratmaya çalışıyor.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR