Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUS UÇAKLARI SINIR KAPISINI VURDU
RUS UÇAKLARI SINIR KAPISINI VURDU
Kilis'in karşısındaki Suriye'nin Azez ilçesinde Rusya'ya ait olduğu öne sürülen savaş uçaklarının hedef aldığı TIR'larının bulunduğu konvoydaki 3 şoför öldü, 6 kişi yaralandı.
25 Kasım 2015, 18:48

 

Kilis'in karşısındaki Suriye'nin Azez ilçesinde Rusya'ya ait olduğu öne sürülen savaş uçaklarının hedef aldığı TIR'larının bulunduğu konvoydaki 3 şoför öldü, 6 kişi yaralandı.

Doğan Haber ajansının haberine göre Saat 16.00 sıralarında Azez- Halep yolu üzerinde ilerleyen çimento ve demir yüklü Suriye TIR'larının bulunduğu konvoya, iddiaya göre Rus savaş uçakları tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda vurularak alev alev yanan 6 TIR'dan 3'ünün şoförü öldü, yaralanan 6 kişi ise Azez'deki hastanelere götürüldü. 

Bölgedeki muhalif güçlerinin, TIR'ları hedef alan saldırıyı yapan savaş uçaklarının Rusya'ya ait olduğu iddiasına ilişkin Türk yetkililer ise yorum yapmadı.

Reuters, ise bir TIR konvoyun, Kilis’ten Suriye’ye girdikten sonra sınırda vurulduğunu bildirdi. Ajansa konuşan İHH yardım görevlilerine göre kamyonlar bir hava saldırısının hedefi oldu.

İHH yetkilisi Mustafa Özbek, ajansa yaptığı açıklamada, “Yangını söndürmeye çalışıyoruz. Kamyonlar bizim değil ve kimin bombaladığı hakkında da bilgimiz yok” dedi.

Bir hava saldırısı da muhaliflerin kontrolündeki sınır kapısı yakınlarında bulunan TIR parkında meydana geldi. Sınır kapısını yöneten muhalif, Reuters’a, hava saldırısında üç kişinin öldüğünü söyledi.

'RUS UÇAKLARI VURDU' İDDİASI

Bölgedeki muhalif güçlerinin, TIR'ları hedef alan saldırıyı yapan savaş uçaklarının Rusya'ya ait olduğu iddiasına ilişkin Türk yetkililer ise yorum yapmadı. Bölgede yapılan uygulamaya göre bu tür ihracat malzemeleri Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki gümrük sahasında, Türk plakalı araçlardan Suriye plakalı araçları nakledilip, alıcı tarafından istenen kente götürülüyor.

Suriye savaş uçakları bölgede sık sık muhalifleri hedef alıyor. Son dönemde Rus savaş uçakları da saldırılar düzenlemeye başlamış ve dün Türk hava sahasını ihlal eden bir Rus uçağı Türkiye tarafından düşürülmüştü.

İHH saldırının ardından attığı tweette “Suriye Azez'de vurulan TIR'lar İHH''ya ait değildir. Bölgede bulunan acil yardım ekibimiz yalnızca söndürme çalışmalarına yardım etmektedir” denildi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR