Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BULGARİSTAN'DA YENİ TÜRK PARTİSİ
BULGARİSTAN'DA YENİ TÜRK PARTİSİ
Bulgaristan Şumnu Bağımsız Milletvekili Aydoğan Ali, Bulgaristan'da, Lütfi Mestan başkanlığında yeni bir Türk Partisi kuracaklarını bildirdi.
5 Şubat 2016, 02:20

 

Bulgaristan Şumnu Bağımsız Milletvekili Aydoğan Ali, Bulgaristan'da, Lütfi Mestan başkanlığında yeni bir Türk Partisi kuracaklarını bildirdi.

Ali, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Edirne'de yaptığı açıklamada,Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Genel Başkanı Lütfi Mestan'ın başkanlıktan uzaklaştırılmasının ardından, 6 Türk milletvekilinin partiden istifa ettiğini anımsattı.

Mestan'ın partinin onursal başkanı Ahmet Doğan tarafından HÖH'ten ihraç edildiğini anlatan Ali, şunları söyledi:

"Son gelişen olaylardan sonra insanımızın şahsiyetini ve onurunu zedeleyecek hareketler yapıldı. İnsanımız bazı şüphelerin ortaya çıktığını gördü ve maskeler düştü. Onursal başkan Ahmet Doğan'ın dış baskıyla yaptığı hareketten sonra biz bu haksızlığa karşı koymak için Lütfi Mestan başkanımızla yeni bir oluşuma gidiyoruz. Bulgaristan'da yeni bir Türk Partisi kurulacak. Bu konuda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Yakın bir zamanda partiyi ilan edeceğiz. Yeni kuracağımız bu partiye Bulgaristan'da bir ihtiyaç. Partiye küskün birçok seçmenimiz vardı. Hak ve Özgürlükler Hareketi ne bir hukuk, ne bir hak savunuyor ne de seçmeninin refahı için çalışıyor. Bundan dolayı Bulgaristan'da temiz, yeni bir partiye ihtiyaç vardı."

Ali, 10 gün içerisinde partiyi kamuoyuna tanıtacaklarını açıkladı.

"TÜRKLERİN HAKLARINI SAVUNACAĞIZ"

Bulgaristan Kırcaali Bağımsız Milletvekili Şaban Ali Ahmet ise Mestan'ın görevinden alınmasının Bulgaristan'da yaşayan Türklerin hakları açısından olumlu bir adım olmadığını belirtti.

Yeni partinin Bulgaristan Türkleri'nin haklarını savunacağını vurgulayan Ahmet, HÖH'te toplumun hoş karşılamadığı çeşitli olayların yaşandığını kaydetti.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR