Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MENBİC IŞİD BELASINDAN KURTULDU
MENBİC IŞİD BELASINDAN KURTULDU
Çoğunluğunu YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) bağlı Menbiç Askeri Meclisi, sivilleri kalkan olarak kullanan IŞİD’çilere düzenlenen operasyonla kentin tamamen temizlendiğini duyurdu.
14 Ağustos 2016, 10:44

 

IŞİD, Türkiye sınırı yakınlarındaki Menbiç’i 2014’ten bu yana kontrol ediyordu. Kenti cihatçılardan kurtarmak için 1 Haziran’da operasyon başlatan DSG, 73 gün sonra IŞİD’i tamamen püskürttüğünü duyurdu.

2014’ten bu yana IŞİD’in kontrolünde olan Suriye-Türkiye sınırındaki Menbiç kentinin, ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) başlattığı işgal ve saldırı sonrasında yüzde 90’ına yakın bölümü IŞİD’den kurtarıldı.

 

image

Yaklaşık 2.5 yıl sonra IŞİD baskısından kurtulan Menbiçli kadınlar, cadde ortasında IŞİD’in kendilerini giymeye mecbur ettiği çarşafları yakarak kutlama yaptı.

Çoğunluğunu YPG savaşçılarının oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) bağlı Menbiç Askeri Meclisi, sivilleri kalkan olarak kullanan son IŞİD’çilere düzenlenen operasyonla kentin tamamen temizlendiğini duyurdu.image

Güvenli alanlara taşınan çoğunluğu kadın ve çocuk binlerce kişinin mutluluğu gözlerinden okunurken kadınlar ilk iş olarak üzerlerindeki kara çarşafları çıkarıp yaktılar.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR