Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BM YARDIM KONVOYUNU KİM VURDU ?
BM YARDIM KONVOYUNU KİM VURDU ?
Suriye'nin Halep kentindeki Urum el Kubra bölgesinde yardım götüren bir konvoya saldırı düzenlenmişti. Çok sayıda kişinin öldüğü belirtilen saldırıda, 31 araçlık konvoydaki 18 araç da kullanılamaz hale gelmişti.
20 Eylül 2016, 13:15
 
 
Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya ve Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının BM'ye ait insani yardım konvoyuna ateş açmadığı vurgulandı.
 
Suriye'nin Halep kentindeki Urum el Kubra bölgesine yardım götüren bir konvoya saldırı düzenlenmişti. 20 kişinin öldüğü belirtilen saldırıda, 31 araçlık konvoydaki 18 araç da kullanılamaz hale gelmişti.

Halep'e giden BM insani yardım konvoyunun Rus jetleri tarafından vurulduğuna dair iddialara yanıt veren Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Rusya ve Suriye uçakları, Halep'in güneybatısında BM'ye ait insani yardım konvoyuna ateş açmadı. Konvoyun güzergahı, militanların kontrolündeki bölgelerden geçtiği için Rus gözlem merkezi, konvoyun geçişini insansız hava araçları aracılığıyla izledi" ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan Konaşenkov, görüntülerin incelenmesinin ardından konvoyun vurulduğuna dair bir emare bulmadıklarını bildirdi.
 
"Olayın yaşandığı bölgedeki aktivist olarak adlandırılan kişiler tarafından çekilen görüntüleri dikkatlice inceledik ve konvoya mühimmat isabet ettiğini gösteren herhangi bir emareye rastlamadık. Araçların üzerinde şarapnel delikleri bulunmuyor. Hava saldırısı sonucundaki patlamanın etkisiyle ortaya çıkacak hasar görülmüyor" diyen Konaşenkov, görüntülerin, malzemelerin yandığının doğrudan kanıtı olduğunun ve yangının tuhaf biçimde militanların Halep'e yaptıkları saldırıyla eş zamanlı olarak çıktığının altını çizdi.
 
Rusya: El Nusra büyük saldırıya geçti Fetih El Şam Cephesi (eski adıyla El Nusra Cephesi) militanlarının Halep'in güneybatısında çoklu roketatar sistemleriyle saldırı düzenlediğini de bildiren Konaşenkov, her zaman kameralarıyla birlikte doğru yerde ve doğru zamanda 'kazara' bulunan Fetih El Şam bağlantılı Beyaz Kasklar örgütü üyelerinin yangının faili ve amacı hakkında bilgi sahibi olabileceğini ifade etti
 
image
 
Suriye'nin Halep kentindeki Urum el Kubra bölgesinde yardım götüren bir konvoya dün saldırı düzenlenmişti.
 
Aralarında üst düzeyi bir Suriye Kızılayı yetkilisinin de olduğu yaklaşık 20 kişinin öldüğü saldırıda, konvoydaki 31 araçtan 18'i de kullanılamaz hale gelmişti.
 
Suriye devlet televizyonu SANA'nın aktardığına göre, yapılan açıklamada "Bazı medya kuruluşları tarafından Suriye Arap Ordusu'nun Halep yakınlarında insani yardım konvoyunu vurduğu yönündeki haberlerin hiçbir doğruluk payı yoktur" denildi. Rusya Savunma Bakanlığı da kısa süre önce bir açıklama yaparak, Rusya ve Suriye uçaklarının BM'ye ait insani yardım konvoyuna ateş açmadığı açıklamıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR