Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BARZANİ ABD İLE ANLAŞTI
BARZANİ ABD İLE ANLAŞTI
Barzani "Bağdat’ta düzenlediğimiz son ziyarette Kürdistan bölgesinin bağımsızlığı konusunu açık bir şekilde konuştuk"
16 Kasım 2016, 13:33
 
IKBY Başkanı Barzani, 'Kürdistan bölgelerinden çekilmeme konusunda ABD’yle anlaşmaya varıldığını' söyledi. Barzani ayrıca, "Bağdat’ta düzenlediğimiz son ziyarette Kürdistan bölgesinin bağımsızlığı konusunu açık bir şekilde konuştuk" dedi.
 
Irak'ın Musul kenti yakınlarındaki Başika kentindeki Peşmerge güçleriyle bir araya gelen IKBY Başkanı Mesud Barzani, daha sonra kameralar karşısına geçti. Peşmerge güçlerinin IŞİD militanlarından alınan bölgelerden geri çekilmeyeceğini söyleyen Barzani, Rudaw Türkçe'nin aktardığına göre, "Bu bölgeler 11500 Peşmerge'nin kanıyla kurtarıldı. Bu kadar kurban verildikten sonra merkezin vilayetlerle doğrudan muamelesini kabul etmemiz mümkün değil" dedi ve ABD'yle bu konuda anlaşmaya vardıklarını da söyledi.
 
image
 
Kürdistan bölgesi, Bağdat'la olan ilişkilerine stratejik derinlikle bakıyor. İbadi ile anlaşmazlıkların çözülmesi üzerinde uzlaştık.
 
​Kürt bölgesinin bağımsızlığını ilan etmemesine de değinen Barzani, "Bağdat'ta düzenlediğimiz son ziyarette Kürdistan bölgesinin bağımsızlığı konusunu açık açık konuştuk" dedi. Barzani, Bağdat'a, 'İyi ortak olamıyorsak, iyi komşu olalım' dedik" dedi. Barzani ayrıca, Bağdat merkezi hükümetiyle anlaşamamaları halinde bağımsızlık referandumu düzenleyeceklerini de belirtti.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR