Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KERRY İSRAİL'E KARŞI ÖNYARGILI
KERRY İSRAİL'E KARŞI ÖNYARGILI
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin konuşmasının İsrail’e karşı ‘önyargılı’ olduğunu söyleyen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, üst düzey ABD’li diplomatın sorunun köklerini tamamen görmezden geldiğini savundu.
28 Aralık 2016, 20:12
 
 
ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin Washington’da yaptığı veda konuşmasında İsrail ve Filistin’le ilgili yaptığı açıklamaları değerlendiren Netanyahu, Kerry’nin Yahudi bölgelerindeki İsrail yerleşimlerine ‘taktığını’ söyledi.
 
“BMGK kararı gibi Kerr’nin bu akşamki konuşması da İsrail karşıtıydı” diyen Başbakan, Dışişleri Bakanı’nın sorunun kökleri neredeyse tamamen görmezden geldiğini ifade etti. Kerry, İsrail ve Filistin arasındaki barış çabalarına ABD'nin bakış açısı ve atacağı adımları açıkladığı basın toplantısında, İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşimleri boşaltmasını talep eden BM kararını veto etmemiş olmaları durumunda "vicdanlarının rahat etmeyeceğini" söylemişti.
 
​"Çift devletli çözüm, İsrailliler ve Filistinliler arasında kalıcı ve adil barışın tek yoludur" diyen Kerry, "İsrail'in demokratik bir Yahudi devleti olarak bir geleceğe sahip olmasının, bölgede barış içinde ve komşularıyla güvende yaşamasını sağlamanın tek yolu budur" ifadelerini kullanmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR