Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AVRUPAYA SIĞINMA TALEBİ 1 MİLYONA DAYANDI
AVRUPAYA SIĞINMA TALEBİ 1 MİLYONA DAYANDI
Savaş, açlık ve yoksulluk nedeniyle ülkelerini terk edip Avrupa'ya yerleşme talebinde bulunan mülteci sayısı 1 milyona ulaştı.
3 Ocak 2017, 18:44

Savaş, açlık ve yoksulluk nedeniyle ülkelerini terk edip Avrupa'ya yerleşme talebinde bulunan mülteci sayısı 1 milyona ulaştı.

Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat verilerine göre, 2016 yılının ilk üç çeyreğinde 28 AB ülkesine 988 bin sığınma başvurusu yapıldı.

Almanya AB içerisinde en çok sığınma başvurusu yapılan ülke. 27 AB ülkesinden daha fazla başvuru alan Almanya’da, 2016’nın ilk 9 ayında Eurostat’a göre 612 bin, Federal İçişleri Bakanlığına göre ise 658 bin sığınma başvurusu kaydı işleme konuldu.

Almanya’ya gelen sığınmacıların büyük bölümünü 2015 yılında ülkeye gelenler oluşturuyor. Yaşanan yoğunluk nedeniyle başvurular 2016’ya sarkmıştı. Almanya’ya 2016’nın ilk üç çeyreğinde yeni gelen sığınmacı sayısı 272 bin olarak açıklanmıştı.

Almanya bu başvuruların 420 binini karara bağlarken, AB içerisinde bu sayı toplam 756 bin oldu. AB içerisinde Almanya’nın ardından en çok sığınma başvurusu alan ülke 85 bin kişiyle İtalya olurken, onu 63 bin sığınma başvurusuyla Fransa takip etti. Türkiye’nin sınır komşusu Yunanistan ise aynı dönemde 30 bin sığınma başvurusu aldı. (DHA)


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR