Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TRUMP'TAN 7 ÜLKEYE YASAK
TRUMP'TAN 7 ÜLKEYE YASAK
ABD Başkanı Trump, Meksika sınırına duvar örülmesi ve yasadışı göçmenleri tutuklamayan ‘sığınak şehirler’in bütçesini kısıtlanmasına yönelik iki kararnameyi imzaladı.
26 Ocak 2017, 01:13

 

ABD Başkanı Trump, Meksika sınırına duvar örülmesi ve yasadışı göçmenleri tutuklamayan ‘sığınak şehirler’in bütçesini kısıtlanmasına yönelik iki kararnameyi imzaladı.

Trump’ın Suriye, Irak, İran, Yemen , Somali, Libya ve Sudan vatandaşlarının ABD’ye girmesinin engellenmesi için gereken imzayı da atması bekleniyor.

ABD’nin 45’inci Başkanı Donald Trump, gseçim kampanyasının en tartışmalı vaatlerinden olan Meksika sınırına duvar örülmesi konusunda geri adım atmadı. Trump dün imzaladığı iki kararnameyle, İç Güvenlik Bakanlığı’nı Meksika sınırına duvar örülmesi konusunda görevlendirirken, yasadışı göçmenleri tutuklamayan ve bu nedenle ‘Sığınak Şehirler’ olarak adlandırılan kentlerin bütçeden alan payı durdurma kararı aldı. Aralarında San Diego, Los Angeles, Boston ve Seattle’ın yer aldığı ‘Sığınak Şehirler’in bütçeden pay almasının durdurulması bu şehirlerin milyarlarca dolarlık bir fatura ödemesi anlamına geliyor. Trump’ın kararnameyi imzaladığı saatlerde Meksika Dışişleri Bakanı Luis Vedegaray dün başkent Washington’da idi.

7 ülke için giriş yasağı

8 MİLYAR DOLARA  MAL OLACAK 
Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, 8 milyar dolara mal olması beklenen 3 bin 200 kilometre uzunluğundaki duvarın, ‘uyuşturucu, suç ve ABD’ye yönelik yasadışı göç akışını azaltacağını’ söyledi. İç Güvenlik Bakanlığı’na yaptığı ziyaretten sonra açıklamalarda bulunan Trump, “Sınırı olmayan bir ulus, ulus değildir” dedi. Duvarın inşasıyla uyuşturucu çetelerini caydırmayı ve yasadışı göçmen akışını engellemeyi hedeflediklerini kaydeden Trump, ‘Sığınak eyaletlere’ karşı sert önlemler alacaklarını da sözlerine ekledi.

İngiliz Reuters ajansının konuyla ilgili bilgiye sahip Kongre danışmanları ve göç uzmanlarına dayandırdığı haberine göre Trump, mülteci kabulünü dört ay dondurmaya hazırlanıyor. ABD, 2016 yılında 12 bini Suriyeli 85 bin kadar mülteciye kapılarını açmıştı. Ayrıca Suriye, Irak, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen’in olduğu yedi ülkenin vatandaşlarının vize başvuruları, “daha sıkı güvenlik prosedürleri tanımlanıncaya kadar” en az 30 günlüğüne askıya alınacak. Bu adım, “Trump’ın Müslümanların ülkeyi girişini yasaklama girişiminin bir parçası olarak” değerlendirildi. Amerikan New York Times gazetesinin haberine göre ise Trump, bir başkanlık emri çıkartarak Dışişleri Bakanlığı’nı Müslüman Kardeşler’in terör örgütü olup olmadığına karar vermeye yönlendirecek.

İŞKENCE MERKEZLERİ AÇILABİLİR

Trump ayrıca deniz aşırı ülkelerde Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilâtı CIA’nın “black sites” olarak bilinen gizli sorgulama ve gözaltı merkezlerini tekrar açtırmayı değerlendiriyor. Eski Başkan Barack Obama, 2009 yılında başkanlığının ilk haftasında tüm “black sites” merkezlerinin kapatılması emrini vermişti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR