Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
LONDRA SALDIRISINI IŞİD ÜSTLENDİ
LONDRA SALDIRISINI IŞİD ÜSTLENDİ
52 yaşındaki Londra doğumlu IŞİD teröristinin saldırısında ölen 4 kişiden birinin Kıbrıs Türkü Ayşe Frade olduğu ortaya çıktı.
23 Mart 2017, 16:47
 
 
Londra’da yapılan terör saldırısını radikal dinci terör örgütü IŞİD üstlendi.
 
İngiltere Başbakanı Theresa May, parlamentoda gerçekleştirdiği konuşmasında saldırıda yaralanan vatandaşların ülkelerini açıkladı.  
 
İngiltere Başbakanı Theresa May, bugün parlamentoda gerçekleştirdiği konuşmasını başkenti sarsan saldırıya ayırdı. Saldırganın tek başına hareket ettiğini kaydeden May,saldırganın radikalizm şüphesiyle daha önce sorgulandığını söyledi. 
 
image
 
Saldırganın İngiliz doğumlu Khalid Masood olduğunu açıklayan İngiliz Başbakan, saldırıda yaralananların milliyetlerini de açıkladı.
 
Theresa May, saldırıda 12 İngiltere, 3 Fransa, 2 Romanya, 4 Güney Kore, 2 Yunan, Almanya, Polonya, İrlanda, Çin, İtalya ve ABD’den 1’er vatandaşın yaralandığını söyledi.Yaralılar arasında 3 polis memurunun da yaralandığını aktara May, 2’sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.
 
İngiliz Polis Teşkilatı Terörle Mücadele Müdür Yardımcısı Mark Rowley tarafından yapılan açıklamada, aralarında Birmingham'ın da olduğu 6 adrese baskın yapıldığı ve 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, saldırganın tek başına hareket ettiği ifade edildi.
 
52 yaşındaki Londra doğumlu teröristin saldırısında ölen 4 kişiden birinin Kıbrıs Türk’ü Ayşe Frade olduğu ortaya çıktı.
 
Westminister Köprüsü yakınında bulunan DLD Koleji'nde İspanyolca bölümünün başkanı olan Frade, çocuklarını okuldan almak için köprüden geçtiği sırada saldırıya kurban gittiği belirtildi.
 
Öldürülen kadının annesinin İspanyol babasının ise Kıbrıs Türkü 
 
Fotoğrafta, kaldırımda yürürken, saldırganın kullandığı aracın çarpmasıyla savrulan bir kadının, yoldan geçen bir otobüsün altında kaldığı görülüyordu.
 
Reuters, otobüsün arka lastiğinin hemen yanında, hareketsiz şekilde yatan kadının yaralı olduğunu duyurmuştu. Ajansın daha sonra geçtiği karelerde ise kadının aynı yerde yattığı ve bu sırada bir başka kadının otobüse bindiği, şoförün de koltuğunda oturduğu görülmüştü.
 
43 yaşındaki Ayşe Frade, John a. Frade ile evli ve iki çocuk sahibiydi.
 
İspanyol La Voz gazetesi, Frade'in anne ve babasının Londra'da tanıştığını, babasının Kıbrıslı annesini ise kuzey İspanya kenti Betanoz doğumlu olduğunu yazdı.
 
Aysha Frede'in Silvia ve Michelle adında iki kız kardeşi bulunuyordu. Aysha Frade'nin çalıştığı okulda sevilen ve saygı duyulan biri olduğu ifade ediliyor.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR