Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TERÖR RUSYA'YI DA VURDU
TERÖR RUSYA'YI DA VURDU
Rusya'nın St. Petersburg kentinin  metrosunda bir patlama meydana geldi. Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, patlama 9 kişinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını belirtti.
3 Nisan 2017, 16:01

Rusya'nın St. Petersburg kentinin  metrosunda bir patlama meydana geldi. Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, patlama 9 kişinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını belirtti. Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı patlamanın nedenini terör saldırısı olarak açıkladı. 

image

Başka bir metro istasyonunda da bir patlayıcı tespit edildiği ve bunun etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki metroda meydana gelen patlamada en az 9 kişinin öldüğü, 50 kişinin de yaralandığı bildirildi. Rus haber ajansı Tass, patlamanın kent merkezindeki iki metro istasyonu arasında meydana geldiğini duyurdu.
 
Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi patlamanın yerel saatle 14.20 sularında metro Teknoloji Enstitüsü istasyonundan Sennaya Ploshchad istasyonuna doğru hareket halindeyken meydana geldiğini bildirdi. 
 
image
 
St. Petersburg'daki Ploşad Vosstaniya istasyonunda da bir el yapımı patlayıcının da etkisiz hale getirildi
 
Komite başka bir metro istasyonunda da bir patlayıcı tespit edildiğini ve bunun etkisiz hale getirildiğini kaydetti.St. Petersburg metrosundan yapılan açıklamada ise Teknoloji Enstitüsü ve Sennaya Ploshchad metro istasyonlarının kapatıldığı kaydedildi. Yolcuların komşu iki metro istasyonunun tek ray hattı üzerinden metro sistemi dışına ulaştırıldığı belirtildi.image
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü, Putin'in pazartesi günü bir buluşma için St. Petersburg yakınlarında bulunduğunu kaydetti.
 
Putin kent merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Strelna semtindeki resmi konutundan yaptığı açıklamada olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı ve yaralananlara ise acil şifalar diledi. Putin, patlamanın ardında bir terör eylemi olup olmadığının araştırıldığını kaydetti.
 
Moskova metrosuna yönelik birçok bombalı saldırı düzenlenmişti. Şimdiye kadar St. Petersburg metrosuna yönelik bir saldırı ise yaşanmamıştı. Patlamaların ardından Moskova metrosunda da ek güvenlik önlemleri alındığı duyuruldu.
 
Daha önce Moskova toplu ulaşımına yönelik "terör saldırısı" girişimlerinin engellendiğini kaydeden Rusya istihbarat birimleri, söz konusu girişimlerin aralarında IŞİD tarafından yetiştirilmiş olanların da bulunduğu saldırganlar tarafından düzenlenmeye çalışıldığını belirtiyor.
 
Başbakan Binali Yıldırım, Rus mevkidaşı Medvedev'e, Rusya'nın St. Petersburg metrosunda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için acil şifalar dileklerini iletti.
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR