Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSVEÇ'TE KAMYONLU TERÖR
İSVEÇ'TE KAMYONLU TERÖR
İsveç‘in başkenti Stockholm’de bir kamyon yayaların üzerine sürdü. Olayda 3 kişi öldü. İsveç Başbakanı Stefan Löfven ülkesinin saldırı altında olduğunu, olaydaki her detayın terörist bir saldırıyı gösterdiğini söyledi.
7 Nisan 2017, 15:30
 
 
İsveç’in başkenti Stockholm'de bir kamyonun işlek alışveriş caddeleri olan Drottninggatan ve Kungsgatan caddelerinin kesiştiği yerde yayaların üzerine sürüldüğü bildiriliyor. Olayda hayatını kaybeden ve yaralananlar olduğu belirtiliyor. 
 
İsveçli bira markası Spendrups'a ait olduğu belirtilen kamyonun, bir mağazanın girişine çarptıktan sonra durduğu bildirildi. Spendrups İletişim Sorumlusu Mårten Lyth, "Sürücüyle bağlantı kuramadık. Neler olduğunu bilmiyoruz" açıklamasında bulundu.
 
İsveç medyası, Stockholm'de yayaların arasına girerek 3 kişinin ölümüne sebep olan kamyon şoförünün yakalandığı anın fotoğrafını paylaştı.
 
image
 
İsveç Başbakanı Stefan Lövfen olay sonrası yaptığı açıklamada "İsveç saldırıya uğradı, tüm bulgular olayın terör eylemi olduğunu gösteriyor" dedi.
 
İsveç’in başkenti Stockholm’ün merkezinde bir kamyon sürücüsü yayaların üzerine aracını sürdü. Olayda ölü ve yaralılar var. İsveç’in başkenti Stockholm’ün merkezinde bir kamyon yayaların üzerine aracı sürdü. İsveç polisi birçok yaralı olduğunu duyurdu. Bölge güvenlik çeberine alındı. İsveç polisi saldırıda en az 3 kişinin öldüğünü açıkladı.
 
Polis kaynakları kamyonun cadde üzerindeki kalabalık bir mağazaya dışındaki kalabalığın arasına daldığını aktardı. Görgü tanıkları olay yerinde yüzlerce kişinin bulunduğunu ve herkesin kaçmaya çalıştığını söyledi.
 
image
 
​İsveç'teki terör olaı Drottningsgatan caddesinde gerçekleşti. Drottninggatan Stockholm'ün turistik alışveriş caddesi olarak biliniyor.
 
İsveç Başbakanı Stefan Lofven, bütün göstergelerin olayın terör saldırısı olduğunu gösterdiğini söyledi. 1 kişinin yaralandığını bildirdi.
 
Başbakan başkent Stockholm'e geri dönüyor,Başbakan Lofven, saldırıyla bağlantılı olarak 1 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.Löfven, Göteborg’dan Stockholm’e hareketinden önce yaptığı açıklamada, "Hükümetimiz olayla ilgili sürekli bilgi alıyor; ilgili tüm kurumlarımızla destek vermeye devam ediyoruz" dedi.
 
image
 
İsveç televizyonu SVT bölgeden silah sesleri geldiğini bildirdi.
 
​​İsveç medyasında yer alan bilgilere göre, olay Drottningsgatan caddesinde gerçekleşti. Aftonbladet gazetesi, kamyonun cadde üzerindeki Ahlens mağazasına daldığını aktardı. Görgü tanıkları olay yerinde yüzlerce kişinin bulunduğunu ve herkesin kaçmaya çalıştığını söyledi.
 
Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini doğrulayan İsveç polisi, ölü sayısının artabileceğini kaydetti.
 
Saldırı esnasında olay yerinde olan P4 Extra muhabiri Martin Svenningsen, "En az 3 ölü gördüm. Ama muhtemelen daha fazlası da var" şeklinde konuştu.
Aftonbladet gazetesinin aktardığına göre, olay yerine intikal eden polis aracı çevredekileri dağıtmak için yaptığı anonsta, "Dikkat, terör saldırısı" şeklinde halkı uyardı
 
image
 
Caddeye açılan yoların kapatıldığı, olay yerinde güvenlik güçlerinin konuşlandığı belirtildi. Stockholm'deki parlamento binası kapatılırken, vatandaşlara evlerinde kalma çağrısı yapıldı.
Son olarak İngiltere’nin başkenti Londra’da aynı yolla bir terör saldırısı düzenlenmiş, Belçika’nın Anvers kentinde de benzer bir girişim engellenmişti.
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR