Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VENEZUELA'DA DİKTATÖRLÜK İSYANI
VENEZUELA'DA DİKTATÖRLÜK İSYANI
1. 30 milyon nüfuslu ülke, sadece dünyanın en kötü ekonomik görünümüne değil, batı yarım küredeki en ciddi insani krize de sahne oluyor. Ülke savaşta olmamasına rağmen sadece 2016 yılında ekonomik olarak %19 daha küçüldü.Tek Adam sistemi ile yönetilen Venezuela kısa zamanda bu sonun eşiğine nasıl geldi?
7 Nisan 2017, 19:48
 
 
Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro karşıtı protesto gösterilerinde önceki gün 19 yaşındaki bir genç yaşamını yitirdi.
 
Gösterilerin ikinci gününde başkent Caracas’ın merkezine yürümek isteyen yaklaşık 10 bin kişilik kalabalık kendilerine engel olan polisle çatıştı, “Diktatörlüğe hayır” sloganları ile taş atan eylemcilere güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli su ile yanıt verdi. Yetkililer, Jairo Ortizo adlı gencin göğsünden vurulduğunu açıkladı. 
 
image
 
Gösteriler sırasında 19 kişinin yaralandığı kaydedildi.
 
Muhalefetin çağrısıyla başta başkent Caracas olmak üzere sekiz kentte bir araya gelen yüz binlerce kişi, ülkedeki siyasi ve ekonomik krizden sorumlu tuttukları Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu protesto etti. Caracas'taki gösterilerde eylemciler ile polis arasında çatışma çıktı. Hükümet karşıtları aynı zamanda kongrenin yetkilerinin elinden alınması yönündeki karara imza atan Yüksek Mahkeme yargıçlarının görevden alınması çağrısında bulundu.
 
image
 
Venezuela Yüksek Mahkemesi, 31 Mart'ta aldığı kararla Kongrenin mahkemenin önceki kararlarına riayet etmediğini ileri sürerek yasama organının yetkilerini kendi üzerine almış; gelen tepkiler üzerine ise kararı geri çekmişti. Öte yandan başkentte ayrıca hükümet yanlıları da Maduro'ya destek gösterisi düzenledi.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR