Güzel ülkemiz için yazıyoruz - İNGİLTERE TERÖR ŞAŞKINI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/dunya/30599/ingiltere-teror-saskini

 

İNGİLTERE TERÖR ŞAŞKINI
İNGİLTERE TERÖR ŞAŞKINI
Terör saldırısından sonran acil güvenlik toplantısı yapıldı ve toplantının ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Theresa May de seçimlerinin planlanan tarihte yapılacağını belirtti ve çok sert açıklamalar yaptı.
4 Haziran 2017, 11:22
 
İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra'da yapılan vahşet saldırının  ardından açıklama yaptı. May, radikal görüşlerin ülkede 'fazlasıyla' tolere edildiğini ifade etti.
 
Bu son saldırının radikal İslamcıların ülkede son zamanlarda düzenlediği 3. saldırı olduğunu kaydeden May, "Aşırıcılık ülkemizde fazlasıyla tolere ediliyor" dedi. May, aşırıcılığın kamu sektörü ve toplumda tespit edilip 'başının ezilmesi' gerektiğini vurguladı.
 
SALDIRI KONUSUNDA BİRBİRİNİ TAKLİT EDİYOR'
 
Ülkenin karşı karşıya oldukları tehditlerde yeni bir eğilimin gözlemlendiğini savunan May, şöyle devam etti: "Terör terörü besliyor. Failler, saldırı düzenleme konusunda ilham alıyor: Bunu yıllar süren inceleme ve eğitimin sonucunda dikkatlice oluşturulan planlarla değil, internet üzerinden radikalleşen yalnız kurt saldırılarıyla bile değil, fakat birbirini taklit ederek ve çoğunlukla en çiğ saldırı yöntemlerini kullanarak yapıyorlar."
 
BÖYLE DEVAM EDEMEZ
 
Londra saldırısında ölü sayısı 7'ya yükseldi, 48 kişi yaralı
'Gidişatın böyle devam edemeyeceğini' vurgulayan May, "Aşırıcılığa gelince bazı şeylerin değişmesi gerekiyor" diyerek, konu hakkında adımlar atılacağının sinyalini verdi
 
'SALDIRILARIN ORTAK NOKTASI RADİKAL İSLAMCILIK'
 
May, son zamanlarda düzenlenen saldırıların birbirleriyle bağlantılı olmadığını ancak ortak noktalarının 'nefreti ve mezhepçiliği körükleyen radikal İslam ideolojisi' olduğunu ifade etti.
 
'ZAMANIMIZIN EN BÜYÜK GÖREVİ BU İDEOLOJİYİ YENMEKTİR'
 
İngiltere Başbakanı, öyle devam etti: "Bu ideoloji, İslam'ın ve gerçekliğin saptırılmasıdır. zamanımızın en büyük görevi bu ideolojiyi yenmektir ancak salt askeri müdahaleyle yenilemez. Kalıcı bir savunmacı anti-terör operasyonuyla da yenilemez. Bunu ancak insanların gözlerini bu şiddetten farklı yöne çekip, çok kültürlü İngiliz değerlerinin nefreti savunan vaizlerden üstün olduğunu anlatabildiğimizde olur."