Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FESTİVALE BORU İLE BİRA TAŞIYACAKLAR
FESTİVALE BORU İLE BİRA TAŞIYACAKLAR
Kişi başına ortalama 5 litre biranın tüketildiği Almanya'daki Wacken Açık Hava Festivali'ne bira, boru hattıyla taşınacak.
6 Haziran 2017, 22:13
 
Kişi başına ortalama 5 litre biranın tüketildiği Almanya'daki Wacken Açık Hava Festivali'ne bira, boru hattıyla taşınacak.
 
Dünyanın en büyük metal müzik festivalinde katılımcılar o kadar çok bira içiyorlar ki, festival yönetimi bu sene birayı etkinlik alanına boru hattıyla taşıma kararı aldı.
 
Almanya'da Ağustos ayında düzenlenecek olan Wacken Açık Hava Festivali için inşasına devam edilen 7 kilometrelik boru hattı 400 bin litre birayı yeraltından katılımcılara taşıyacak.
Deutschland | Bier-Pipeline für Festival in Wacken (picture-alliance/dpa/C. Rehder)
 
Her yıl ortalama 75 bin müzik severin katıldığı üç gün süren festivalde kişi başına ortalama 5,1 litre bira tüketiliyor. Boru hattı saniyede 6 bardak biraya eşdeğer bir debiyle akacak.
 
Festivale adını veren Almanya'nın kuzeyindeki 1800 nüfuslu kendi halindeki Wacken kasabası da, dünyanın önde gelen metal müzik gruplarının konserleriyle sıradışı üç gün geçiriyor.image
 
Bira boru hattının yapılmasındaki bir başka amaç da kırsal bir bölgede yer alan Wacken'in tarımsal toprağının bira kamyonları nedeniyle zarar görmemesi.
 
Festivalin internet sitesinde yapılan duyuruda, "Bu seneye kadar bira fıçılarını hep tarlalardan geçerek taşıyorduk. Yeni boru hattıyla toprağı korumuş olacağız" denildi.
 
Yerin 80 santimetre altına döşenen boru hattı yılında geri kalan zamanında tarımsal faaliyete engel olmayacak.
 
3-5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşek festival 150 civarında metal müzik grubunu ağırlayacak. Megadeth,  Alice Cooper, Amon Amarth, Volbeat, Marilyn Manson, Accept, Status Quo bunlardan başlıcaları.
 
© Deutsche Welle

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR