Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
LONDRA'DA YANGIN DEHŞETİ
LONDRA'DA YANGIN DEHŞETİ
Londra’nın batısında gelir seviyesi yüksek bir bölgede Latimer Road’da bulunan belediyeye ait eski bir residance olan 24 katlı binada son yılların en dehşet yangını çıktı.Binada Fas,Tunus ve diğer müslüman ülkelerden gelenlerin ağırlıklı olduğu ve Türklerin de olduğu iddia edildi.
14 Haziran 2017, 10:21
 
 
Londra’nın batısında  gelir seviyesi yüksek bir bölgede Latimer Road’da  bulunan belediyeye ait eski bir residance olan 24 katlı binada son yılların en dehşet yangını çıktı.
 
Londra itfaiyesi yangında ölenler olduğu duyurdu.
 
image
 
Görgü tanıkları TSİ ile 03.00 gibi ikinci katta çıkan yangının kısa sürede tüm binayı sardığını bildiriyor.Gece yarısı 03.00 gibi başlayan yangın kısa sürede 24  katlı bir binayı adeta bir alev topu haline getirdi.Yangın sabaha kadar sürdü.
 
Müslümanların yoğun olduğu iddia edilen binada sahur zamanı olması nedeniyle binada çok sayıda dairenin uyanık olmasının ölü sayısını azaltacağı yönünde bilgilere ulaşıldı.
Bölgede yaşayan görgü tanıkları, binada sıkışanların yardım çığlıklarını duyduklarını, bazılarının yüksek katlardan atladıklarını gördüklerini söyledi. Bazı tanıklar, içeridekilerin kurtarılmaları için çocuklarını camlardan sarkıttıklarını gördüğünü bildirdi.
 
image
 
Binada mahsur kalanların gece karanlığında cep telefonları ve el fenerleri ile dikkatleri üzerine çekmeye çalıştıkları,binanın 100 metre uzağında yaşayan televizyon sunucusu George Clark, sabah saatlerinde BBC Radio 5’e yaptığı açıklamada, binanın tepesinde insanlar gördüğünü söyledi. Clark, binanın 100 metre uzağında olmasına rağmen tamamen küllerle kaplandığını aktardı. Clark "Durum o kadar kötü" yorumunda bulundu.
 
BİNADA TÜRKLERİN OLDUĞU BİLGİSİNE ULAŞILDI
Alınan bilgilere göre  120 dairenin bulunduğu belediyelerin dar gelirli kişilere uygun fiyatlardan kiraladıkları evlerden oluşan bu sosyal konut binasında yangın çıktığında yaklaşık 600 kişinin olduğu düşünülüyor. Binada Fas,Tunus ve diğer müslüman ülkelerden gelenlerin ağırlıklı olduğu ve Türklerin de olduğu iddia edildi.
 
image
 
Yangından sağ kurtulan bir kişi bir televiyon muhabirine ''  dairemin karşısında oturan Türk aile vardı onlara ulaşamıyorum '' dediği duyuldu.
 
Binada yaşayanların bir kısmının sabah saatlerinde tahliye edildiği belirtiliyor,ancak binada insanların mahsur kalmış olabileceğinden şüpheleniliyor. Yangından kurtulmayı başaranlar, yangın alarmının çaldığını ancak 'çok çok sessiz' olduğunu anlattı.
 
BBC'ye konuşan görgü tanıkları, binanın içinde yardım isteyen insanlar gördüklerini, bazılarının ailelerini arayarak yangın merdivenlerinde de yangın olması nedeniyle binadan çıkamadıklarını söylediğini anlattı.
Binada yakınları olan insanlardan bazıları, ulaşamadıkları yakınlarını bulmak için sosyal medya ve geleneksel medya üzerinden çağrılarını sürdürüyor.
 
image
 
BİNADA ULAŞILAMAYAN KATLAR VAR
Londra İtfaiye Müdürü, ekiplerin şimdiye dek 19 ve 20'nci katlara girebildiğini aktardı. İtfaiye Müdürü Dany Cotton, olayda hayatını kaybedenler olduğunu ancak binanın "büyüklüğü ve karmaşık yapısından dolayı" şu aşamada kaç kişinin yaşamını yitirdiğinin henüz tespit edilemediğini açıkladı.
 
Cotton, binada yaşayanlara hayatta olduklarını polise bildirmelerini isterken, böylece yetkili makamların da daha sağlıklı bilgi toplamasına yardımcı olacaklarını da sözlerine ekledi.
Cotton, "bu benzeri daha önce görülmemiş olayın" nedeninin henüz belli olmadığını ve bina ile yangın hakkında tahminlerde bulunmak için henüz erken olduğunu da ifade etti.
 
image
 
SOĞUTMA ÇALIŞMALARI HALA DEVAM EDİYOR.
Kuzey Kensington semtindeki Grenfell Tower adlı binadaki yangının çıkış sebebi henüz belirsizliğini koruyor. Londra itfaiyesi yangına 40 itfaiye aracı ve yaklaşık 200 itfaiyeci ile müdahale ettiğini açıkladı.
 
Londra itfaiyesinden Dan Daly yaptığı açıklamada itfaiyecilerin yangına oksijen maskeleri ile müdahale ettiğini, işin zor, koşulların da çok ağır olduğunu bildirdi. Daly "Bu çok büyük ve zor bir vaka" açıklamasında bulundu.
En az 50 yaralının çeşitli hastanelerde tedavi edildiği bildiriliyor.
 
image
 
BİNA ÇÖKME  TEHLİKESİ TAŞIYOR
Soğutma çalışmaları sırasında binadan moloz parçaları dökülmeye devam ediyor. Binanın çökmesinden endişe ediliyor. Londra itfaiyesi mühendislerin binanın dayanıklılığını kontrol ettiklerini bildirdi.24 katlı binada 120 daire olduğu açıklandı. Binanın 1974 yılında inşa edildiği ve daha sonra da kapsamlı bir biçimde tadilattan geçtiği bildirildi.
 
Londra Belediye Başkanı Khan : Yanıtlanmayı bekleyen sorular var
 
Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, belediyeye ait olan yanan binanın güvenliğine ilişkin yanıtlanmayı bekleyen sorular olduğunu söyledi. Khan BBC Radyo'ya verdiği demeçte bazı bina sakinlerinin yangın esnasında evlerinde kalması yönünde tavsiye aldıklarını söylediğini ancak apartman sakinleri derneğinin ise ciddi bir yangın riskine karşı daha önceden uyarıda bulunduklarını aktardı.
 
Khan" Bu sorular gerçekten çok önemli ve yanıtlanması gerekiyor" 
 
Khan "Londra'da birçok yüksek katlı yerleşim bloğu var ve insan hayatını riske atan bu şekilde yanlış tavsiyelere izin veremeyiz" dedi.  
Yangın nedeniyle bazı metro seferlerine de ara verildi. A40 Westway karayolu da çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı
 
image
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR