Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KATAR KARARINI VERDİ
KATAR KARARINI VERDİ
Suudi Arabistan’ın başını çektiği bazı Arap ülkelerinin sunduğu listede Katar merkezli yayın kuruluşu El Cezire’nin kapatılması, İran’la ilişkilerin sınırlandırılması ve Katar’daki Türk askeri üssün kapatılması taleplerine Katar Şeyhinden cevap geldi
25 Haziran 2017, 15:33
 
 
Katar çeşitli Arap ülkeleriyle yaşanan diplomatik krizin sona erdirilmesi için Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn tarafından uygulanması istenilen 13 maddelik talep listesini reddettiğini duyurdu. 
 
Türkiye tarafından kurulan askeri üssün kapatılmasının da yer aldığı talep listesine ilişkin konuşan Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, taleplerin "makul ve uygulanabilir" olmadığını belirterek, "İletilen taleplerin içeriği, 'terörle mücadele' ile uygulanan ambargonun alakası olmadığının kanıtıdır" dedi. 
 
13 maddelik listede, Katar'ın İran'la bağlarını zayıflatması, isyancı Husilere mali desteğin kesilmesi ve medya kuruluşu Al Jazeera'nın kapatılması da talepler arasında yer alıyordu. Dört ülke, bu şartların 10 gün içinde yerine getirilmesini istemişti.
 
 

Listede öne çıkan maddeler şöyle:

–              El-Cezire haber kanalı kapatılacak.

 Türkiye’nin Katar’daki askeri üssü kapatılacak ve Türkiye’yle askeri ortaklık sonlandırılacak.
 
–              Katar, radikal grupları desteklemeyecek.
 
–              İran ile ilişkiler azaltılacak.
 
–              Katar, tazminat ödeyecek.
 
–              Katar ülkelerin ‘terörizm’ iddiasıyla iadesini istediği kişileri teslim edecek.
 
–              Katar Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır vatandaşı olanları kendi vatandaşlığına kabul etmeyecek, kendi topraklarında bulunan bu dört ülkenin vatandaşlarını ise sınırdışı edecek. (Katar’ın ülkelerin işlerine karışamaması için)
 
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Körfez ülkelerinin talepleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Katar’daki üssün kapatılması gibi bir ihtimalin olmadığını” söyledi.
 
Işık, "Katar’daki Türk üssü hem Katar askerinin eğitimi hem de güvenliği için yapılan bir faaliyettir. Bundan kimsenin rahatsız olmaması lazım. Şu anda bu askeri anlaşmanın yeniden masaya getirilmesi gibi bir ihtimal yok." açıklamasında bulundu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR