Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KATAR HACILARI İÇİN İZİN İSTİYOR
KATAR HACILARI İÇİN İZİN İSTİYOR
Katar birkez daha Suudi Arabistan'ı suçlayarak, hacılar konusunda kendilerine güvence verilmediğini açıkladı.Katar, hacı adayı vatandaşlarının kutsal topraklara rahatça gidebilmeleri için Suudi Arabistan'dan hava ve kara sınırını açmasını talep etti.
12 Ağustos 2017, 11:58
 
 
Katar Ulusal İnsan Hakları Komisyonu (NHRC) Başkanı Ali bin Samih el-Meri, başkent Doha'da düzenlediği basın toplantısında Suudi Arabistan'dan Katarlı hacı adaylarının kutsal topraklara rahatça gidebilmeleri için Katar uçaklarının Cidde havalimanına inişine izin vermesini ve dar gelirlilerin geçişi için kara sınırını açmasını istedi.
 
Suudi Arabistan'ın Katarlı hacı adaylarına kutsal topraklara gitmek için bazı şartlar öne sürdüğünü belirten Meri, komisyonun Suudi Arabistan'dan bu engellerin ve zorlukların kaldırılmasını talep ettiklerini aktardı.
 
NHRC, iki hafta önce Katarlıların hac ibadetini yerine getirirken yaşadıkları sıkıntıları Birleşmiş Milletler'e (BM) taşımıştı.
 
NHRC tarafından BM İnanç ve Din Özgürlüğü Özel Raportörü Heiner Bielefeldt'e Katarlı hacıların hac ibadetini yerine getirmede karşılaştığı zorluklarla ilgili gönderilen mesajda, "dini ritüellerin politize edilerek siyasi kazançlar elde etmek amacıyla kullanılmasından endişe duyulduğu" belirtilmişti.
 
Katar vatandaşlarına ibadetlerini yerine getirirken uygulanan baskıların uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunun belirtildiği mesajda, "Suudi Arabistan, Katarlılara sadece iki hava yolu güzergâhı üzerinden ülkeye girmelerine izin verdi. Bu karar, Katar dışında ikamet eden Katarlılar için de geçerli, onların da önce Doha'ya daha sonra Suudi Arabistan'a giriş yaparak hac ibadetini yerine getirmesi gerekiyor." ifadeleri kullanılmıştı.
 
Mesajda, bu ihlallerin, ramazan ayında Katarlı umrecilere yönelik ihlallerin devamı niteliğinde olduğu kaydedilmişti.
 
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı 20 Temmuz'da Katarlı hacı ve umrecilerin ülkeye girebileceklerini duyurmuş ancak "sadece hava yolunu ve Katar Hava Yolları dışındaki şirketleri kullanma" şartını getirmişti.
 
Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da "teröre destek verdiği" ve "düşmanca tutumlar" sergilediği iddiasıyla Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.
 
Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR