Güzel ülkemiz için yazıyoruz - DEPREM DEĞİL HİDROJEN BOMBASIYMIŞ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/dunya/30946/deprem-degil-hidrojen-bombasiymis

 

DEPREM DEĞİL HİDROJEN BOMBASIYMIŞ
DEPREM DEĞİL HİDROJEN BOMBASIYMIŞ
Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, "Kuzey Kore'nin nükleer kapasitesinin, ülkenin bağımsızlığını savunmak adına atom ve hidrojen bombaları patlatmaya hazır olduğunu" belirtti.
3 Eylül 2017, 08:42
 
Kuzey Kore, yeni geliştirdiği kıtalararası balistik füzeye yüklenebilecek bir hidrojen bombasını başarıyla denediğini duyurdu. Yapılan test 5,7 büyüklüğünde bir yapay deprem oluşturdu.
 
Kuzey Kore, yeni geliştirdiği kıtalar arası balistik füzeye yüklenebilecek bir hidrojen bombasını denediğini duyurdu.
 
Yonhap haber ajansının Kuzey Kore basınına dayandırdığı habere göre Pyongyang yönetimi, bu yılki altıncı nükleer testi yaptığını açıkladı.
 
Kuzey Kore'nin açıklamasında, yeni geliştirilen kıtalar arası balistik füzeye yüklenebilecek bir hidrojen bombasının denendiği kaydedildi.
 
EMRİ KIM JONG-UN VERDİ
Kuzey Kore devlet televizyonu nükleer deneme emrinin Kim Jong-un tarafından verildiğini ve testin başarıyla tamamlandığını açıkladı. Deneme ülkenin nükleer silah programını tamamlamak için "anlamlı bir adım" olarak nitelendirildi. 
 
Kuzey Kore'de Hamgyong kentindeki Punggye-ri nükleer deneme tesisi yakınlarında erken saatlerde şiddetli sarsıntı meydana gelmişti. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, tesis yakınlarında "yapay deprem" kaydedildiği, bu nedenle Kuzey Kore'nin bu yılki altıncı nükleer denemesini gerçekleştirdiğinin tahmin edildiği belirtilmişti. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi yapay depremin büyüklüğünü 5,7 olarak açıklamıştı.
 
Açıklama Asya'da hareketliliğe sebep olurkenJaponya'da uçaklar havalandı, teyakkuz haline geçildi, Güney Kore'de kırmızı alarm verildi. Ayrıca bombanın menzil kuvvetinin ABD'ye kadar ulaştırılabildiği de iddia edildi.
 
ATOM BOMBASI İLE HİDROJEN BOMBASI ARASINDAKİ FARK
ABD’nin 2. Dünya Savaşı’nda Hiroşima ve Nagasaki’de kullandığı ve 200 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olan atom bombaları 13 ve 21 kilotonluk bir yıkım gücüne sahipti.
 
Sovyetler Birliği’nin 1961 yılında test ettiği hidrojen bombası “Tsar Bomba” ise 50 megatonluk bir etkiye sahipti ve ABD’nin Japonya’da kullandığı atom bombalarına kıyasla 3800 kat daha güçlüydü