Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD İRMA KASIRGASI KISKACINDA
ABD İRMA KASIRGASI KISKACINDA
Florida eyaletinde etkili olan ve kuzey batıya doğru ilerleyen Irma Kasırgasının şiddeti tropik fırtınaya dönüşmesinin beklendiği bildirildi. Kasırgalar nedeniyle Miami'de yağmalar başladı. Polis 12 civarında yağmacıyı gözaltına aldı
10 Eylül 2017, 19:43

Onlarca kişinin ölümüne yol açan ve şiddetlenerek yoluna devam eden Irma Kasırgası Karayipler, Dominik Cumhuriyeti, Kosta Rika ve Küba'dan sonra ABD'nin Florida Eyaleti'ni de vurdu

Kasırgayla gelen şiddetli rüzgar ağaçların devrilmesine ve evlerin çatılarının uçmasına neden oldu. Şiddetli rüzgarın etkisiyle Miami'de iki, Fort Lauderdale'de ise bir vinç devrildi.

 

Kasırga nedeniyle eyalette hafta sonu yaklaşık 9 bin uçuş da iptal edildi. Irma kasırgasından zarar gören Uluslararası Miami Havalimanı'nın bugün de kapalı kalacağı bildirildi

 Miami'de yağmacılar dükkanlara girmeye başladı. Polis hırsızlık yapmaya çalışan kişileri gözaltına aldı.

Amerika Irma kasırgası için alarmda. Florida'dan 5. 6 milyon kişi tahliye ediliyor. Kasırgadan en çok etkilenmesi muhtemel yerlerden biri Maimi. 

image

Amerika'da Irma kasırgası, Florida'yı vurmaya başladı.Kasırga, ilk olarak eyaletin hemen Güneyindeki takım adaları vurdu. 6 milyon kişi için tahliye emri verilmişti. 1 milyondan fazla ev ve iş yeri de şu anda elektriksiz. Kasırgada mahsur kalanlar arasında 50 Türk de bulunuyor.

Onlarca kişinin ölümüne yol açen ve şiddetlenerek yoluna devam eden Irma Kasırgası Karayipleri, Dominik Cumhuriyeti, Kosta Rika ve Küba'yı vurdu. Kasırga şimdi de Florida eyaletini vuracak.

ABD TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK TAHLİYE
 
Amerikalı yetkililer, kasınganın yıkıcı bir etkisi olacağı uyarısında bulundu. Florida'da yaşayan 5.6 milyon kişiye yaşadıkları bölgeyi acilen tahliye etmeleri talimatı verildi. Bunun Amerika Birleşik Devleri tarihindeki en büyük tahliyerden biri olduğu ifade ediliyor.
                        image
 
3.4 MİLYON İNSAN KARANLIKTA KALABİLİR
Öte yandan Florida'ya elektrik hizmeti veren şirket, Irma Kasırgası'nın yola açacağı tahribat nedeniyle 3.4 milyon müşterilerinin elektrikten mahrum kalabileceği yönünde açıklama yaptı.Eyalatten tahliye işlemi sürerken otoyollarda trafik yoğunluğu oluştu. Yoğun trafik ve yaşanan akaryakıt sıkıntısı nedeniyle vatandaşların bölgeyi terk etmelerinin planlandığından daha uzun süreceği kaydedildi.
 
Miami'de yaşayan birçok kişi kedi ve köpeklerini de alarak barınaklara sığınmış durumda.
 
Irma Kasırgası rotasını bir miktar daha batıya doğru çevirirken, Ulusal Kasırga Merkezi nüfusun yoğun olduğu Tampa ve St. Petersburg kentlerinin kasırganın şu anki rotası üzerinde olduğunu açıkladı. Merkez, kasırganın halihazırda 5 üzerinden 4'üncü kategoride bulunduğunu bildirdi.
 
Florida'da kasırga nedeniyle 6 milyon 300 bin kişiye bölgeyi tahliye etmeleri talimatı verilmişti. Irma Kasırgası'ndan kaçan yüzbinlerce kişi geceyi barınaklarda geçirmiş, otoyollarda büyük trafik sıkışıklıkları yaşanmıştı. Yaşadıkları bölgeyi terk etmeyenler ise 4,5 metre yüksekliğe kadar ulaşabilecek fırtına dalgalarına hazırlıklı olmaya çalışıyor. Kasırganın Florida'nın doğusunda sel ve ağır yıkıma neden olması bekleniyor.
 
image
Irma Kasırgası dün Küba'nın kuzeyinde etkili oldu.
 
Irma, Küba'ya gelmeden önce ise Karayipler'deki adalarda en az 22 kişinin ölümüne yol açmıştı. Birçok noktada iletişim hatları kesildiği için önümüzdeki günlerde ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. image

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR