Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UKRAYNA'DA BÜYÜK PATLAMA
UKRAYNA'DA BÜYÜK PATLAMA
Ukrayna'nın Vynnytsya bölgesinde bir askeri mühimmat deposunda başlayan yangın ve yaşanan şiddetli patlamalar nedeniyle bölgeden 30 bin kişinin tahliye edildiği belirtildi. Ukraynalı yetkililer bölgede hava trafiğinin kapatıldığını duyurdu.
27 Eylül 2017, 09:53
 
Vinnitsa'nın merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Kalinovka'da bulunan "Yaguar" adlı askeri birliğin içindeki cephanelikte dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangının etkisiyle mühimat depolarında patlamalar oldu. Yaklaşık 30 bin kişi bölgeden tahliye edildi. 188 bin tonluk askeri mühimmatın bulunduğu cephanelikte, Smerç, Uragan, Grad füzelerinin de muhafaza edildiği bildirildi.
 
image
 
Askeri üst'de meydana gelen patlamada 24.000 kişinin tahliye edildiği belirtilirken, bölgeye gelen Başbakan Volodymr Groysman, “Patlamanın arkasında dış faktörler var” dedi.
 
Yapılan açıklamada patlamanın askeri birliğin mühimmat deposunda yaşandığı kaydedildi. Bölgede hava sahası kapatılırken yardım ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Ülkede son dönemde yaşanan cephanelik yangınlarının ardından sabotaj iddiaları ortaya atıldı.
 
188 bin tonluk askeri mühimmatın bulunduğu cephanelikte, Smerç, Uragan, Grad füzelerinin de muhafaza edildiği bildirildi. Ukrayna’nın Harkov iline bağlı Balakleya ilçesinde bulunan, ülkenin en büyük cephaneliğinde geçen mart ayında büyük bir yangın çıkmış, ilçede yaşayan binlerce kişi tahliye edilmişti.
 
Geçtiğimiz günlerde de Mariupol ilindeki bir cephanelik, çıkan yangında ciddi hasar görmüştü. Bu yangının ve öncekilerin ülkenin savunma altyapısına darbe vurmak için yapılan bir sabotaj sonucu çıkmış olabileceği iddia edildi.
 
Ukrayna'nın Harkov iline bağlı Balakleya ilçesinde bulunan, ülkenin en büyük cephaneliğinde geçen mart ayında büyük bir yangın çıkmış, ilçede yaşayan binlerce kişi tahliye edilmişti. Geçtiğimiz günlerde de Mariupol ilindeki bir cephanelik, çıkan yangında ciddi hasar görmüştü. Yangının, diğer olaylarda olduğu gibi, ülkenin savunma altyapısına darbe vurmak için yapılan bir sabotaj sonucu çıkmış olabileceği bildirildi.
 
Ukrayna’da bir askeri cephanelikte daha patlama yaşandı. Vinnitsa iline bağlı Kalinovka kasabasında bulunan, ülkenin ikinci büyük cephaneliğinde yangın çıktı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR