Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE'DE KATALONYA'YA KARŞI
TÜRKİYE'DE KATALONYA'YA KARŞI
Dışişleri Bakanlığı'ndan Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık ilanına ilişkin yapılan açıklamada İspanya'nın toprak bütünlüğü ile anayasaya ve İspanya halkının iradesine saygıyı esas olarak görmekteyiz" denildi
27 Ekim 2017, 21:00
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık ilanına ilişkin yapılan açıklamada, "Anayasal meşruiyeti bulunmayan, gerginliğe ve tırmanmaya yol açabilecek bu tek taraflı kararda ısrar edilmemesini, demokrasi çerçevesinde ve hukukun üstünlüğü temelinde çözüm bulunmasını temenni etmekteyiz. İspanya'nın toprak bütünlüğü ile anayasaya ve İspanya halkının iradesine saygıyı esas olarak görmekteyiz" denildi.
 
Katalonya Özerk Yönetimi parlamentosu İspanya'dan ayrılmak için anayasal süreci başlatmayı bugün yayınladığı açıklamayla duyurmuştu.
 
Ankara ayrıca gerginliğin tırmanmasına yol açabilecek bu sorunun demokrasi ve hukuk temelinde çözülmesi yönünde çağrı yaptı
 
Parlamento kararı sonrası, Katalan vekiller bağımsızlık için gizli oy kullandı. Oylama sonucunda, İspanya'nın Katalonya özerk yönetimi parlamentosu, tek taraflı bağımsızlık ilan etti. İspanya yönetimi ise, Katalan Özerk Bölgesi Yönetimi'ni görevden aldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR