Güzel ülkemiz için yazıyoruz - NEW YORK YİNE TERÖR KISKACINDA Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/dunya/31429/new-york-yine-teror-kiskacinda

 

NEW YORK YİNE TERÖR KISKACINDA
NEW YORK YİNE TERÖR KISKACINDA
ABD'nin New York şehrinin Manhattan semtinde bir sürücü, kamyonetini bisikletlilerin üzerine sürdü. Çok sayıda kişiyi ezen sürücü daha sonra aracından inip insanlara ateş açtı. Saldırganın Özbek asıllı Sayfullo Saipov olduğu ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
31 Ekim 2017, 23:31
 
ABD'nin New York kentinde Özbek asıllı bir sürücü, kullandığı kiralık kamyonetle bisiklet yoluna girerek insanlara çarptı.Polis olayınbir terör saldırısı olduğunu  açıkladı
 
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Manhattan'daki Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında yaşanan olayda sekiz kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
De Blasio, New York Valisi Andrew Cuomo ve emniyet yetkilileriyle düzenlediği ortak basın toplantısında, olayı "korkakça yapılmış bir terör eylemi" olarak niteledi.
 
image
 
ABD saatiyle 15.05'te gerçekleşen olayda 11 kişi de ciddi şekilde yaralandı. Ancak yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.Sürücünün 29 yaşında Özbek asılllı bir erkek olduğu açıklandı.
 
Sürücü gözaltında
New York polisi, bir okul otobüsüne çarptıktan sonra kamyonetten elindeki paintball silahını ve havalı tabancayı göstererek çıkan sürücünün karnından vurulduğunu açıkladı. Gözaltına alınan şüpheli, tedavi için hastaneye götürüldü. Çarpışmanın etkisiyle otobüsteki iki çocuk ve iki yetişkin de yaralandı.
 
Şüphelinin kamyoneti kiraladığı Home Depot şirketinin sözcüsü, açılan soruşturmada "yetkililerle işbirliği içinde olduklarını" belirtti.
 
image
 
Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın olaya ilişkin bilgilendirildiğini duyurdu.
 
ABC televizyonu ise saldırganın Florida eyaletinin Tampa kentinden Sayfullo Saipov olduğunu duyurdu. CBS Televizyonu da Sayfullo Habibullaevic Saipov ismini verdi. Amerikan kanalları saldırganın Özbek kökenli olduğunu ve ABD'ye 2010 yılında geldiğini bildiriyor.
 
image
 
Vali Andrew Cuomo, bu saldırının daha geniş bir komplonun bir parçası olduğuna dair bir delil olmadığını söyledi. Cuomo, "Bu yeni terör taktiği, yalnız kurt saldırısıdır. Sadece birkaç saat oldu ama daha büyük bir saldırı planına dair elimizde kanıt yok" dedi.
 
Donald Trump saldırı sonrası IŞİD'i işaret etti