Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KATALAN LİDER TESLİM OLDU
KATALAN LİDER TESLİM OLDU
İspanya hükümeti tarafından görevden alınan Katalonya Özerk Bölgesi Başkanı Carles Puigdemont ve dört eski Katalan bakan Belçika polisine teslim oldu.
5 Kasım 2017, 18:38
Brüksel savcılığı Katalan lider Carles Puigdemont ve dört bakanın Belçika polisine teslim olduğunu açıkladı.
 
Beş siyasetçinin  sorgu hâkimi karşısına çıkacağı belirtildi.
 
Hâkimin 24 saat içerisinde bir karar vermesi bekleniyor. Belçika hukukuna göre tutuklamadan şartlı tahliyeye kadar her türlü seçeneğin imkan dahilinde olduğu belirtiliyor. İspanya Ulusal Mahkemesi Puigdemont ve bakanlar için Avrupa çapında arama ve tutuklama kararı çıkarmıştı.
 
Mahkemenin tutuklama emrini uygulaması halinde, sanıkların sınırdışı edilip edilmeyeceği konusunda karar vermek için 15 günlük bir zamanı bulunuyor. Karara savcılığın ve savunma makamının temyiz yoluna başvurma imkanı var. Temyiz başvurusunun 15 gün içinde karara bağlanması gerekiyor. Belçika Temyiz Mahkemesi'nde ikinci bir temyiz yolu daha bulunuyor. Avrupa Birliği yasalarına göre Belçika yargısının sınırdışı konusunda karar vermek için 60 günlük bir zamanı var.
 
Anketlerde ayrılıkçı partiler önde
 
Katalonya’da 21 Aralık’ta yeniden bölgesel seçimler yapılacak. Anketlere göre bağımsızlığı savunan partiler parlamentoda yeniden çoğunluğu kazanıyor. GAD3 adlı şirket tarafından 30 Ekim ve 3 Kasım tarihlerinde 1233 kişi arasında yapılan ankete göre bağımsızlık yanlısı Katalan partiler ERC, PDECat ve CUP 135 sandalyeli parlamentoda 66 ila 69 sandalye kazanıyor. Muhafazakar La Razon gazetesinde yer alan diğer bir ankette ise bu partilerin 65 sandalye kazandığı öngörüldü. Diğer partiler Katalonya’nın İspanya içinde kalması gerektiğini savunmakla birlikte aralarında bir ittifak bulunmuyor.
 
Puigdemont dün yaptığı açıklamada Katalonya’da bağımsızlık isteyen tüm partilerin seçimlere ittifak halinde girmesi gerektiğini söylemişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR