Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ABD BU ORTAKLIĞA ŞAŞTI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/dunya/31500/abd-bu-ortakliga-sasti

 

ABD BU ORTAKLIĞA ŞAŞTI
ABD BU ORTAKLIĞA ŞAŞTI
Amerika Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un bir Rus şirketinde hisse sahabi olduğu ortaya çıktı.
6 Kasım 2017, 20:01
 
Amerika Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un bir Rus şirketinde hisse sahabi olduğu ortaya çıktı.
Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un hisse sahibi olduğu söz konusu Rus şirketi Amerika’nın yaptırım listesinde bulunuyor. Şirkette Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in damadının da hissesi var.
 
Bu bilgi, Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu tarafından offshore piyasasındaki öncü firmalardan birininbelgelerinin incelenmesi sonucu kamuoyuna yansıdı.
 
Belgelere göre Ross, büyük bir gemi şirketi olan Navigator Holdings’te sermayesi bulunuyor.
 
Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu raporuna göre Ticaret Bakanlığı sözcüsü Jmaes Rockas, Ross’un Putin’in damadı Kirill Shamalov’la hiç görüşmediğini kaydetti ve genellikle Trump yönetiminin Rusya’ya yönelik yaptırımlarını desteklediğini belirtti. Rockas ayrıca Ross’un denizaşırı nakliyat işiyle bağlantılı konulardan çekildiğini ve en yüksek etik standartları karşıladığını da iddia etti.
 
Kamuoyuna Paradise Papers adıyla yansıyan 13.4 milyon belge arasında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in yanısıra, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’ya yakın işadamının gizli ticari ilişkileri ve 100’ü aşkın ülkeden siyasilerin off-shore hesapları bulunuyor.
 
Söz konusu belgeleri yaklaşık 100 medya kuruluşu inceliyor. Bu bilgiler yaklaşık 400 gazetecinin 1 yıllık çalışmasının sonucu olarak kamuoyuna yansıyor.
 
Siyasiler, milyardeler, çeşitli kurum ve kuruluşları kullanarak gelirlerini vergiden muaf tutuyorlar.