Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KATALONYA BARSELONA'YA AKTI
KATALONYA BARSELONA'YA AKTI
İspanya'nın doğusundaki Barselona kentinde binlerce kişi, tutuklu Katalan siyasetçilerin serbest bırakılması için gösteri düzenledi.Bağımsızlık yanlısı sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla düzenlenen gösteriye çok yüksek bir katılım olurken, Katalonya'nın farklı yerlerinden 900 otobüsün Barselona'ya geldiği bildirildi.
11 Kasım 2017, 22:27
İspanya'da bağımsızlık hayalleri Madrid hükûmeti tarafından yıkılan Katalanlar, gözaltındaki siyasiler ve ülkeden kaçan liderleri için, yüz binlerin katıldığı bir protesto gösterisi düzenledi.
 
İspanya'nın doğusundaki Barselona kentinde binlerce kişi, tutuklu Katalan siyasetçilerin serbest bırakılması için gösteri düzenledi.
 
              image
 
900 OTOBÜS DOLUSU KATALAN BARCELONA'YA GİTTİ
 
Bağımsızlık yanlısı sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla düzenlenen gösteriye çok yüksek bir katılım olurken, Katalonya'nın farklı yerlerinden 900 otobüsün Barselona'ya geldiği bildirildi.
 
Barselona şehir polisine göre 750 bin kişinin katıldığı gösteride, Katalonya Parlamentosunun 27 Ekim tarihinde ilan ettiği tek taraflı bağımsızlık ilanı kararı sonrasında "devlete başkaldırma, ayaklama ve kamu malını kötüye kullanma" suçlarıyla açılan soruşturma kapsamında, tutuklanan eski 8 Katalonya yerel hükûmet üyesi ile bağımsızlık yanlısı sivil toplum örgütlerinden iki yetkilinin serbest bırakılması talep edildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR